Natuurbehoud Thailand

Natuurbehoud Thailand

door Getaway Travel

Tijdens je reis ga je natuurlijk die prachtige wildernis van Thailand ontdekken. Het is spannend en fascinerend om wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te spotten. Om ervoor te zorgen dat we over tientallen jaren nog steeds de jungle in kunnen, kun je op een aantal dingen letten.

In de jungle

In Thailand vindt je een aantal prachtige nationale parken waar de natuur nog in volle vrijheid haar gang kan gaan. Het zijn de leefgebieden van veel bedreigde diersoorten zoals olifanten, luipaarden en tijgers. Je zult deze dieren in de parken niet snel zien, maar dat is waarschijnlijk juist de reden waarom de dieren het er zo prettig vinden. Je kunt eco-tours boeken naar de parken, mooie trektochen maken, Thaise bergdorpen bezoeken, kajakken, vogels spotten en overnachten in een eco-lodge of camping.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 152 reizen naar Thailand

Het is ontzettend leuk om op deze manier een kijkje te nemen in de indrukwekkende jungle van Thailand, maar het is wel belangrijk om op een aantal dingen te letten. Jij bent tijdens je tocht namelijk te gast in een ecosysteem, waar je je wel aan zult moeten aanpassen. Natuurlijke ecosystemen zijn namelijk heel kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Ga er daarom met respect mee om, zeker in een nationaal park.

Blijf altijd op de paden, en volg de aanwijzingen op de borden. Dat is ook voor je eigen veiligheid! Je verdwaalt gemakkelijk in de wildernis. Maak daarom gebruik van een lokale gids. Hij of zij kent de regio veel beter dan jij en kan je alles vertellen over het gebied en de die het gebied rijk is. Luister daarom altijd naar je gids, en bij twijfel kun je het beter vragen. Je gids heeft het beste met jou en de dieren voor. Zorg dat je de dieren niet tot last bent, ga niet toeteren of luid praten. Dit verstoort de rust en kan dieren bang maken.

Onder water

Snorkelen of duiken in de schitterende onderwaterwereld van Thailand is alsof je je begeeft in een kleurrijk aquarium. Het is dan ook een absolute aanrader. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Raak nooit het koraal aan. Koralen zijn levende dieren en bedreigde diersoorten. Ze zijn zeer kwetsbaar en zullen sterven als je ze aanraakt.

Het is leuk om tussen de tropische vissen te zwemmen, of grote vissen te zien. Je kunt de zeedieren alleen beter niet aanraken. Je kunt ze dan verwonden, afschrikken en bovendien zelf verwondingen oplopen.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors