Festivals Bangkok

Festivals Bangkok

door Getaway Travel

Februari

The River of Kings Festival

Tijdens dit spectaculaire festival in Bangkok is er een extravagante licht- en geluidshow. Twaalf dagen lang kun je elke dag kijken naar een groots theater met meer dan 700 acteurs en actrices, olifanten, special effecten en andere attracties die een belangrijk deel van de Thaise geschiedenis uitbeelden. Bij de Ratchaworadit Pier is een drijvend stadion gebouwd waar dit alles zich afspeelt. Geld over? Boek dan een luxe cruise om het schouwspel te bekijken.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 152 reizen naar Thailand

Chinese New Year

Het gebied rond Yaowarat Road is het Chinatown van Bangkok en komt tot full swing tijdens het Chinese Nieuwjaar. Dit grootse feest vindt meestal plaats in februari, soms eind januari. Deze straat wordt dan tot in detail versierd met bloemen en Chinese lantaarns. Eindelijk heeft de altijd aanwezig stank van uitlaatgassen eens een keer niet de overhand, maar de heerlijke geuren van van Chinese en Thaise culinaire hoogtepunten. Verder zijn er International Dragon en Lion Parades, kun je naar de Chinese opera en natuurlijk wordt er een hoop Chinees vuurwerk afgestoken.

April

Songkran Festival

Dit is hét festival voor iedereen die het leuk vindt om natgegooid te worden, of benieuwd is naar de Thaise rituelen voor het nieuwe jaar. Want van 13 -15 april wordt het Thaise oud en nieuw gevierd en is wellicht het populairste feest van het land. Locals vereren Boeddhabeelden, maken hun huizen schoon voor de komst van het nieuwe jaar en besprenkelen elkaar met water om respect voor elkaar te betuigen.

Maar dit 'besprenkelen' van water heeft nogal een hoge vlucht genomen. Vooral jongeren gooien naar alles en iedereen die voorbij loopt met emmers water en bespuiten je met waterpistolen om ervoor te zorgen dat je door en door nat wordt. Geen zin hierin, verstop je dan in je hotel. Maar het is eigenlijk hartstikke leuk en een welkome verkoeling tijdens het heetste seizoen van het land. De meeste waterpret speelt zich af in Chiang Mai en in de toeristische gedeeltes rond Khao San Road in Bangkok.

Mei

Visakha Puja

Visakha Puja is de meest heilige dag voor boeddhisten. Wanneer het volle maan is, worden de geboorte, verlichting en de dood van Boeddha herdacht. 's Nachts zijn er in het hele land processies bij boeddhistische tempels waar offers worden gebracht. Veel Thai zijn aan het bidden en overal zie je kaarsen. Dit is echt prachtig om te zien. Een van de mooiste plekken om Visakha Puja mee te maken is in Bangkok bij de Benjamabophit Wat op Sri Ayutthaya Road. Hier komen zeer veel mensen op af omdat hier de as van koning Rama V wordt bewaard.

Augustus

Verjaardag van de koningin

Op 12 augustus wordt de verjaardag van de koningin gevierd. Zij wordt als moeder van alle Thai gezien. In alle steden en dorpen hangen haar portretten die rijkelijk zijn versierd met bloemen en lampjes. In Bangkok wordt het Grand Palace en de Thanon Ratchadamnoen Klang met kleurrijke verlichting extra opgevrolijkt.

November

Loi Krathong

De viering van het einde van het regenseizoen is misschien wel het mooiste Thaise festival van het jaar. Alle rivieren, meren, kusten en andere waterrijke gebieden worden verlicht met duizenden en duizenden kaarsen. De kaarsen worden geplaatst op 'krathongs', een vaartuigje gemaakt van verschillende materialen in de vorm van een lotusbloem. 'Loi' betekent varen.

Het festival begint wanneer het volle maan is. Mensen gaan dan naar het water om hun krathong naar het water te brengen. Er worden kaarsen en wierookstaafjes aangestoken en de krathong wordt te water gelaten. Men gelooft dat hoe langer de kaars blijft branden, des te meer geluk je het komende jaar mag ontvangen. Ook laten de Thaise stelletjes hun krathongs samen te water. Hoe langer de minibootjes bij elkaar blijven, des te beter hun relatie. Sommige paren smokkelen door hun krathongs met een klein touwtje te verbinden.

December

Verjaardag van de koning

De koning wordt altijd al ontzettend aanbeden, maar op zijn verjaardag op 5 december bereikt de verering een hoogtepunt. Koning Bhumibol is ontzettend populair in Thailand en is al sinds 1946 aan de macht. Werkelijk overal zie je het portret van koning Bhumibol omgeven door gele bloemen, vlaggen en licht. Vooral in Bangkok op en rond de Thanon Ratchadamnoen Klang ontkom je niet aan de festiviteiten. 's Avonds wordt er een gigantisch vuurwerk afgestoken bij het Grand Palace.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors