Singapore

Singapore

door Getaway Travel

Singapore is schoon, veilig en indrukwekkend. Een spiegelende skyline siert de welvarende Aziatische stadstaat. Het is een ideale plek om eens rond te kijken als je op doorreis bent. En om te delen in de grootste passies van de bewoners: eten en shoppen. Want nep of echt, kunst of kitsch, in de tientallen moderne winkelcentra en in de straatjes van Chinatown is alles te koop. En voor lekkere hapjes scharrel je langs de vele 'food courts', zoals het Victoriaanse Lau Pa Sat.

Wanneer je je vanaf de Mount Faber per kabelbaan laat afzakken naar Sentosa Island kom je terecht in 'de Efteling' van Singapore. Wandel door het vlinderpark, bezoek Vulkaanland of ga naar het Maritieme Museum.

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 6 reizen naar Singapore

Als je door de futuristische laag van trendy clubs en smetteloze lanen heen kijkt, ontdek je in Little India een heel andere wereld. Kleurrijke marktkraampjes wisselen boeddhistische tempels af. En in Chinatown duik je traditionele koffieshops in of wandel je over het nog niet gerestaureerde Pekin Street. Een wijk vol minaretten en koepels completeert Singapore's culturele diversiteit. De glanzende Sultan Moskee bevindt zich in dit islamitische stadsgedeelte, net als veel smaakvolle eethuisjes.

Singapore is het schoolvoorbeeld van een moderne stad. Door de extreem hoge straffen, waar de stad wereldwijd om bekend staat, is de veiligheid van een bovengemiddeld hoog niveau. Het vervuilen van de straat kan je op een stevige boete komen te staan. En het roken van een sigaretje is op veel plekken niet toegestaan. Om nog maar te zwijgen van de straffen op eventuele drugssmokkel. Singapore kan een strenge meester zijn, maar is mede daardoor wel een zeer aangename, veilige en schone bestemming.

Reizen Singapore

Meer Singapore

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors