Singapore weetjes

Singapore weetjes

door Getaway Travel

Hier worden anekdotes, mysteries of opvallende eigenaardigheden belicht! Lees de weetjes van Singapore die je nog niet wist en laat je verbazen...

Abnormaal veilig

Singapore staat te boek als een bijzonder veilige bestemming. Een Nederlandse journalist vroeg in Singapore daarom eens aan zijn gids waarvoor de glazen deur van het MRT-station (metrostation) toch diende. De gids maakte de journalist wijs dat die moest verhinderen dat suicidalen op het spoor zouden springen. Een ouderwets broodje aap-verhaal. De journalist schreef het echter op. Onder de kop 'een super veilige stad'. In werkelijkheid sluit de deur het airconditioningsysteem af.

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 6 reizen naar Singapore

Schoon genoeg van de boetes

Singapore is een stad van uitersten. Uiterst veilig, uiterst druk, uiterst modern en vooral: uiterst groen en uiterst schoon. Om de naam 'Garden City' eer aan te doen, gaan de Singaporezen ver. Een vieze smaak in je mond of iets verkeerds gegeten? Spugen op straat kan je zomaar een boete van een paar honderd euro opleveren!

Economische voorspoed

Singapore heeft een indrukwekkende economische sprong voorwaarts gemaakt de laatste decennia. Nadat Singapore in de jaren '60 onafhankelijk werd, veranderde het derde wereldland langzaam in een rijke stadsstaat. Vandaag de dag behoort Singapore zelfs tot de meest welvarende landen ter wereld, met een drukke haven en hoge inkomens voor zijn inwoners.

De stad van de leeuw of van steen?

De geschiedenis van Singapore gaat op zijn minst zo ver terug als de veertiende eeuw. In die tijd was het bekend onder de naam Temasek. Het was een onderdeel van het Srivijaya-rijk. Na de val van dit rijk werd Temasek geclaimd door verschillende regionale machten.

Rond het begin van de vijftiende eeuw werd Temasek omgedoopt tot Singapura, waarvan men dacht dat het Leeuwenstad betekent in het Sanskriet. Dit gebeurde toen koning Parameswara van Srivijaya, volgens de legende, een beest uit de zee zag komen dat op een leeuw leek.

De omgeving herbergde echter helemaal geen leeuwen. Als alternatieve verklaring wordt daarom wel gezegd dat de naam niet zou zijn afgeleid van singa ('leeuw'), maar van sing (Sanskriet voor 'steen'). Dan zou de naam Singapore dus 'rotsachtig gebied' betekenen.

Reizen Singapore

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Maleisië kenner
Sponsors