Singapore Botanic Gardens

Singapore Botanic Gardens

door Getaway Travel

De Singapore Botanic Gardens zijn de ideale plek in Singapore om bij te komen van je vlucht. Geniet hier van een lunch, doe een middagdutje of lees eindelijk eens dat boek uit... Je hebt er werkelijk geen idee van dat je in een miljoenenstad bent.

De Botanic Gardens werden rond 1860 aangelegd. In eerste instantie gebruikten de Singaporezen de tuinen als testgrond voor potentiële gewassen, zoals rubber, en voor botanisch onderzoek. Vandaag de dag hebben de tuinen een oppervlakte van 52 hectare. Je vindt er meer dan een half miljoen verschillende soorten bomen en bloemen. Ook is er vier hectare oorspronkelijk oerwoud bewaard gebleven. Want ooit, lang geleden was er slechts jungle waar nu de Singaporese wolkenkrabbers staan.

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 8 reizen naar Singapore

Een aanrader in de Botanic Gardens is de National Orchid Garden. Op weinig plekken in de wereld bewonder je zo veel orchideeën. Er groeien er meer dan 60.000! De bekendste is tevens de nationale bloem van Singapore: de Vanda Miss Joaquim. In de Orchid Garden worden regelmatig openluchtconcerten gegeven aan het Symphony Lake - what's in a name?

Reizen Singapore

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors