Myanmar
8,9
9,0 Algemene ervaring
9,5 Beziens­waardigheden
8,5 Steden of plaatsen
9,5 Locals
9,5 Veilig
8,5 Natuur
8,0 Stranden
8,0 Klimaat

Myanmar

door Getaway Travel

Myanmar, vroeger bekend als Birma, is één van de meest fascinerende en geheimzinnige landen van Zuidoost-Azië. Hier ga je vijftig jaar terug in de tijd. Hoge monniken worden hier meer aanbeden dan popsterren en gouden stoepa's domineren het landschap. Mannen lopen nog in de traditionele 'longyi' en vrouwen en kinderen smeren hun gezicht in met 'thanaka', poeder van boombast.

Myanmar is een schitterend land met een indrukwekkende natuur, een rijke cultuur en vriendelijke, behulpzame mensen. Bovendien kent het nog geen massatoerisme en ga je nog écht op ontdekkingsreis.

ZELF NAAR Myanmar?

Bekijk alle 29 reizen naar Myanmar

Ga je Myanmar bezoeken dan is het aan te raden dit tussen oktober en maart te doen. Het klimaat is dan het meest aangenaam. Het land kent geweldig mooie trekpleisters zoals de duizenden oude tempels van Bagan, het heldere Inle Lake omgeven door bergen, kloosters en drijvende dorpen, de laatste Birmese koningsstad Mandalay en de hoofdstad Yangon met de gigantische gouden Schwedagon pagode.

Een andere highlight is de rivier de Ayeyarwady die het land van noord naar zuid in tweeën deelt. Dagenlang vaar je samen met locals door een prachtige, onbedorven omgeving langs kleine dorpjes. In het zuiden vind je mooie stranden aan de Indische Oceaan.

Wellicht is het toch Myanmar in zijn geheel dat de meeste indruk op je zal maken. Het ongerepte landschap en vooral de vriendelijke bewoners die je begroeten met 'brother' of 'sister' en die je achterna rennen wanneer je per ongeluk geld hebt laten vallen. Hier wonen de liefste mensen van de wereld!

Reizen Myanmar

Meer Myanmar

Reviews Myanmar

Puurheid en schoonheid! (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Jan-Arie Bakkenes op 14 november 2017

Myanmar is zo ongelofelijk mooi en een puur land! Als je het oude Azië nog wilt zien, dan moet je Myanmar zeker en heel snel bezoeken. Ik ben bang dat het land over aan aantal jaren precies het zelfde zal zijn als Vietnam enz. Dus go for it!

Ultieme tip: Ga zeker naar de U Bein-brug met zonsopgang!
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Specialisten Myanmar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors