Vietnam

Vietnam

door Getaway Travel

Vietnam staat voor valleien met rijstvelden, de Mekongrivier met het primitieve boerenleven of een bezoek aan de keizersstad Hue. Het land slingert als een S-vormige slang langs Laos, van China tot Cambodja. Tussen de Mekongdelta in het zuiden en de Rode Rivier-delta in het noorden liggen indrukwekkende steden en een fabelachtige kustlijn. Het Truong Son-gebergte vormt een natuurlijke grens met de andere landen.

De grootste stad van het land, in elk opzicht, is het voormalige Saigon; Ho Chi Minh City. Omringd door een hectische chaos van brommertjes, heeft deze meeslepende metropool ook zeker culturele schoonheid te bieden. Van mystieke tempels in de Chinese wijk Cholon tot een prachtig Operagebouw in het centrum. Als de verkoeling van de avond neerdaalt over de stad, gaan de neonlichten aan en bruist de trendy stad tot in de vroege uurtjes.

ZELF NAAR Vietnam?

Bekijk alle 105 reizen naar Vietnam

In de hoofdstad Hanoi komen de koloniale Franse gebouwen en de kleurrijke pagodes uit de boeddhistische cultuur samen. Hanoi betekent 'binnen de rivier' en dat zul je begrijpen wanneer je al de meren om je heen ziet. Niet ver hier vandaan kun je varen over de betoverende Halong Bay met zijn sprookjesachtige karstbergen en duizenden kleine eilandjes.

Reizen Vietnam

Meer Vietnam

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors