Ho Chi Minh City Jouw vakantie naar Zuidoost-Azië begint hier!

Ho Chi Minh City

door Getaway Travel

Ho Chi Minh City, beter bekend als het vroegere Saigon, begint tegenwoordig de omvang van een kleine provincie te krijgen. In deze economische hoofdstad van Vietnam wonen ruim zes miljoen mensen.

Ho Chi Minh City bestaat al zo'n 300 jaar en is onmiskenbaar beïnvloed door de westerse cultuur, maar de traditionele Vietnamese cultuur is nog zeker aanwezig. Je ziet monniken wierook branden, kleine stalletjes waar je acupunctuur behandelingen kunt krijgen en gracieuze Vietnamese kostuums worden hier nog graag gedragen.

ZELF NAAR Ho Chi Minh City?

Bekijk alle 88 reizen naar Ho Chi Minh City

De stad kreeg haar nieuwe naam in 1976 en is vernoemd naar de beroemde Vietnamese revolutionair en politicus. Ho Chi Minh (1890 - 1969) was de oprichter van de Viet Minh (de groepering voor de onafhankelijkheid van Vietnam), minister-president van Noord-Vietnam in 1954 en president van Noord-Vietnam van 1954 tot 1969. Zijn integriteit en sobere levensstijl maakten hem ongekend populair. Toch wordt Ho Chi Minh City in de volksmond, en met name door Vietnamezen uit het zuiden van het land, vaak nog Saigon genoemd.

Districten

Alles aan deze stad is bruisend en levendig. Hier liggen grootse hotels, moderne gebouwen en westerse clubs vol jonge mensen die hopen het helemaal te gaan maken. Maar Ho Chi Minh City (HCMC) kent ook koloniale huizen, oude pagodes en traditionele markten.

Ho Chi Minh City is verdeeld in liefst zestien stadsdistricten. Voor het echt oude centrum moet je in deels in het vijfde district zijn en in het eerste, dat nog steeds de naam Saigon draagt. In het vijfde district ligt ook Cholon. Dit is het Chinatown van Ho Chi Minh City en dé plaats waar je de beste koopjes kunt krijgen. Hier eet je een noodle soep bij Pho Binh en haal je je boodschappen op de Binh Tay Markt. Wil je meer de Franse sfeer opsnuiven ga dan naar het derde district.

Bezienswaardigheden

De Vietnamoorlog - of de Amerikaanse oorlog zoals de Vietnamezen zelf zeggen - heeftt veel sporen nagelaten. Attracties als het Military Museum en het War Remnants Museum vind je in het eerste district. Deze mag je zeker niet missen als je meer over de geschiedenis van het land te weten wilt komen. Net buiten de stad vind je de Cu Chi Tunnels. Hier ervaar je hoe de Vietcong jarenlang zat ondergedoken in verschikkelijk kleine ruimtes. Niet echt geschikt voor mensen met claustrofobie.

Een ander leuk museum is het Ho Chi Min Fine arts Museum, waar je kunstwerken kunt bekijken maar ook kopen.

Reizen Ho Chi Minh City

Meer Ho Chi Minh City

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors