Mekongdelta

Mekongdelta

door Getaway Travel

In het uiterste zuiden van Vietnam ligt de indruwekkende Mekongdelta. Hier splitst de machtige Mekong zich in negen rivierarmen die uitmonden in de Zuid-Chinese Zee. Hieraan dankt de rivier de bijnaam 'de rivier van de negen draken'. Het gebied is bijzonder kleurrijk en vruchtbaar. Hier wordt onder andere veel rijst verbouwd en de streek wordt ook wel de 'rijstmand van Vietnam' genoemd. De vele kanalen in de delta verbinden de rivierarmen.

Bewoners van de dorpen hebben de oevers verbonden door middel van zogenaamde apenbruggetjes. Maar let op: deze wankele bouwsels zijn niet bepaald geschikt om er met z'n allen enthousiast overheen te lopen. Ze bestaan namelijk uit dunne boomstammetjes en een bamboeleuning.

ZELF NAAR Mekongdelta?

Bekijk alle 67 reizen naar Mekongdelta

Boottocht

Dé manier om de Mekongdelta te verkennen is met de boot. Je vaart over de rivierarmen en de kanalen langs kleine dorpen, drijvende markten, eilanden en boten met lokale handelswaar. Je kunt uitstappen om al het koopwaar te bewonderen en te proeven. Wat dacht je van een glas bananenwijn of een kokosnoot-snoep workshop?

Een prima plek om je boottour te beginnen is Vinh Long. Hier kom je voor de mooie nabijgelegen riviereilanden waar tropisch fruit wordt verbouwd. Bezoek de Cai Be drijvende markt waar je niet alleen allerlei soorten fruit kunt kopen maar ook de katholieke kathedraal kunt bewonderen. Deze is schitterend gelegen aan de rivier. Het plezierige Ben Tre is een andere aanrader voor een boottocht.

Dit gebiedje dat bestaat uit verschillende eilanden trekt vooralsnog minder bezoekers waardoor de prijzen lager liggen. Het staat bekend om de kokosnootsnoep dat door de lokale vrouwen in grote potten wordt gemaakt.

De meeste reizigers gaan met een georganiseerde tour mee. Die zijn vrij goedkoop en makkelijk te boeken. Vaak is dit de ideale manier. Zeker wanneer je niet veel tijd hebt. Maar je kunt ook zelf de delta per boot verkennen en plekken bezoeken waar vrijwel geen toerist komt.

Reizen Mekongdelta

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors