Hai Phong

Hai Phong

door Getaway Travel

In Noordoost-Vietnam vind je dicht aan de kust de stad Hai Phong. Deze twee miljoen inwoners tellende stad ligt zo'n twee uur rijden ten oosten van Hanoi. Auto's zul je er weinig tegen komen want de lokale bevolking reist er voornamelijk met de fiets, scooter of bus. Hai Phong heeft een relaxte sfeer en wordt ook wel vergeleken met Hanoi in de jaren '90. Officieel is het de derde grootste stad van Vietnam, maar door de sfeer, schone straten en aardige mensen komt het niet zo hectisch over.

Het beeld van de buitenwijken van Hai Phong wordt bepaald door een grote, rokende cementfabriek. Laat dit je niet afschrikken. De enigszins rustige, ordelijke stad heeft nog een goed bewaard koloniaal centrum met verschillende bezienswaardigheden.

ZELF NAAR Hai Phong?

Bekijk alle 4 reizen naar Hai Phong

Er zijn voldoende mooie rustige plekjes, brede lanen met Franse Villa's en prachtige flamboyanten: tropische sierbomen met vuurrode bloemen. Aan de noordzijde van de hoofdader, Dien Bien Phu, ligt een wijk met brede lanen en de mooiste koloniale architectuur van de stad. Een leuke acitviteit is een fietstocht in Hai Phong.

Reizen Hai Phong

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors