Hoi An

Hoi An

door Getaway Travel

Wanneer je via de moderne buitenwijken Hoi An inrijdt, zul je wellicht niet verwachten wat voor een prachtige en levendige binnenstad je te wachten staat. Hoi An is de mooiste stad aan de Vietnamese kust en mag gerust een levend museum genoemd worden. Het oude centrum is een mix aan architectuurstijlen met invloeden die teruggaan tot de zestiende eeuw. Je ziet er Chinese, Japanse, Europese en natuurlijk Vietnamese bouwstijlen.

Oude centrum

De Tho Bon River was van de zeventiende tot de negentiende eeuw een drukte van belang met grote schepen uit 's werelds grootste handelsnaties uit die tijd, waaronder Holland. Hoi An werd toen door de westerse landen Faifo genoemd.

ZELF NAAR Hoi An?

Bekijk alle 76 reizen naar Hoi An

Tegenwoordig staat Hoi An op de Werelderfgoedlijst van Unesco en het trekt veel toeristen. Misschien wordt het kleine centrum wel iets te toeristisch en minder authentiek. Toch is het oude centrum een fijne plek om te wandelen. Niet alleen dankzij de mooie oude gebouwen, maar ook omdat er geen auto's mogen rijden. Alles ligt op loopafstand van elkaar. Pas alleen op voor hard rijdende fietsers.

Let op: er wordt van je gevraagd er een beetje netjes bij te lopen. Wat zoveel betekent als geen mouwloze shirts en broeken en rokken boven de knie. Om de historische plekken en gebouwen te bezoeken heb je een ticket nodig.

Nu de stad op de Werelderfgoedlijst staat, worden veel vervallen gebouwen gerenoveerd en daar is geld voor nodig. Het ticket kan nogal wat verwarring geven maar het komt er op neer dat je kunt kiezen uit verschillende attracties. Bijvoorbeeld uit een museum, een oud huis, een traditionele muziekshow of tempel.

Niet veel tijd? Breng dan in ieder geval een bezoek aan de Japanese Covered Bridge, Quan Cong Temple, Tan Ky House en het keramiekmuseum. De prachtige Japanese Covered Bridge bestaat al sinds 1590 en is een belangrijk symbool van de stad. Het verbond de Vietnamezen met China en is gebouwd door de Japanse gemeenschap. In het Tan Ky House woont al ruim twee eeuwen dezelfde familie.

Hoi An Legendary Night

Probeer rond volle maan in Hoi An te zijn. Dan wordt een dag voordat het volle maan is de 'Hoi An Legendary Night' gehouden. Dan is het centrum nog feestelijker dan het al is met eetstalletjes, muziek en dans. Alle straten zijn dan sfeervol verlicht met lantaarns en natuurlijk de volle maan. Er hangt een warm sfeertje want thema's als vrede, poëzie en schoonheid worden omarmd. Op straat kom je allerlei artiesten tegen.

Kleding laten maken

Op zoek naar een net pak of een chique jurk, maar is het thuis altijd net even te duur? Dan zit je Vietnam en vooral in Hoi An op de goeie plek. Hier kun je namelijk prachtige kleding op maat laten maken voor een prikkie van een prijs. Je kunt een eigen model laten namaken of er eentje kiezen uit een catalogus. Je maten worden opgenomen en de volgende dag ligt je gloednieuwe outfit voor je klaar. Er zijn verschillende naaiateliers met diverse prijzen. Hoe meer je betaalt, des te beter de kwaliteit. Meestal dan. Voor 15 euro kun je al een mooie jurk hebben en voor 20 euro een pak.

Omgeving

Voor het verkennen van Hoi An heb je aan een dag genoeg. Maar het is een prima uitvalsbasis om de omgeving te bezoeken. In de buurt liggen prima stranden zoals Cua Dai Beach. Neem de fiets om ze te bezoeken! De stranden zijn populair in de weekenden maar daarbuiten zijn ze vaak heerlijk rustig. Tijdens volle maan komen veel locals naar het strand en kun je er heerlijk eten. Let op: zwemmen wordt alleen aangeraden tussen april en oktober.

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden rond Hoi An zijn de ruïnes van het oude Champa koninkrijk bij My Son. Dit grandioze tempelcomplex is gebouwd tussen de vierde en de twaalfde eeuw en wordt gezien als de Vietnamese variant van de magnifieke steden van weleer in Zuidoost-Azië: Angkor Wat in Cambodja, Ayutthaya in Thailand, Bagan in Myanmar en de Borobudur in Indonesië.

My Son is een hindoestaans heiligdom dat bestaat uit meer dan 79 religieuze gebouwen. De tempels en torens zijn onderling verbonden door ingewikkelde ontwerpen van rode baksteen. Het belangrijkste gebouw is de toren die gebouwd is als verblijfplaats van de goden, met name voor Shiva, die wordt gezien als de grondlegger en beschermer van de Champa-dynastieën.

Reizen Hoi An

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors