Bier drinken in Vietnam

Bier drinken in Vietnam

door Getaway Travel

Bier is de nieuwe thee! Eeuwenlang waren de Vietnamezen fervent theedrinkers maar de jongere generatie lijkt meer trek te hebben in het goudgele vocht. Bovendien wordt er gezegd dat Vietnam het goedkoopste land is om een biertje te drinken! Je betaalt meestal niet meer dan 10 cent voor een lokaal pilsje.

Bia hoi werd in Vietnam geintroduceerd door het meest fanatieke bierdrinkende volk op aarde: de Tsjechen. Het is een frisse variant van de Tsjechische Pilsener maar bevat minder alcohol, zo'n 4 procent. Het bier is het lekkerst wanneer het net is gebrouwen en je het dus meteen opdrinkt. Maar aangezien dit meestal 's ochtends is, moet je al vroeg trek hebben... De laatste jaren komen blikjes bier steeds meer in opkomst, maar voor een origineel Vietnamees biertje drink je er eentje van de tap.

ZELF NAAR Vietnam?

Bekijk alle 101 reizen naar Vietnam

Bia hoi

In Vietnam zul je nooit meer dan een paar minuten van een glas 'bia hoi' (tapbier) zijn verwijderd. Op vrijwel elke straathoek in elk dorpje bevindt zich wel een typisch Vietnamees barretje waar je samen met de locals een biertje kunt drinken. Niet alleen erg lekker en dorstlessend, maar ook een prima manier om de Vietnamese cultuur beter te leren kennen.

Verwacht bij een Vietnamese bar geen flashy reclames zoals die van Coca-Cola of Heineken. Deze barretjes worden aangeven met handgeschilderde borden met enkel 'bia hoi'. In minder toeristische plaatsen zul je als niet-Vietnamees bij binnenkomst in eerste instantie verwonderd worden aangekeken. Maar als je meedrinkt en je roept 'tram phan tram' (wat iets als 'proost' betekent) dan heb je dikke kans dat je er al snel een hoop vrienden bij hebt.

Bij je biertjes eet je in Vietnam pinda's, salami opgerold in bananenbladeren, gedroogde inktvis, kalfsvlees, gestoofde geit en varkensingewanden. Mocht dit je nog niet gek genoeg zijn, dan serveren ze af en toe ook hondenvlees. Maar je kunt het natuurlijk bij de biertje(s) laten.

Reizen Vietnam

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors