Filipijnen Jouw vakantie naar Zuidoost-Azië begint hier!

Filipijnen

door Getaway Travel

Wereldberoemde rijstterrassen, 7000 Bounty-eilanden en nog meer vriendelijke glimlachen. De Filipijnen zijn ook wel 'de vergeten eilanden van Zuidoost-Azie', maar waarom? Chaotische steden en prostitutie worden weleens met het land geassocieerd, maar wie hier niet naar op zoek is komt de onverborgen schoonheid van de eilanden zeker tegen.

Laat je per banco over de stroomversnellingen van Pagsanjan glijden of bezoek de haven van Puerto Princesa. In het noorden van het grootste eiland Luzon vind je de Cordillera Central bergen met de bijzondere rijsterrassen van Infugao, wat ook wel het 'achtste wereldwonder' wordt genoemd. Ten zuiden van dit eiland kun je, bewapend met een snorkel en duikbril, zwemmen met walvishaaien. Voor wie durft natuurlijk...

ZELF NAAR Filipijnen?

Bekijk alle 10 reizen naar Filipijnen

De miljoenenhoofdstad van de Filipijnen is Manilla. Te midden van een hectische verkeerschaos vind je glazige kantoorpanden en dans je de nacht door in de vele discotheken die de zakenwijk Makati rijk is. Een stuk rustiger gaat het er in de Chinese tuin van het Rizal Park aan toe. Het hoogtepunt van Manilla is het koloniale hart Intramuros. Deze prachtige ommuurde stadskern getuigd in haar architectuur van een Portugees verleden, en heeft op sterven na dood de Tweede Wereldoorlog overleefd.

Waar op veel plekken het oerwoud plaats heeft moeten maken voor woon- en werkgebied tref je op het eiland Palawan nog genoeg tropische schoonheid aan. Langs de kust komt de zonaanbidder aan z'n trekken op de ontelbare zandstranden. Kopje onder kan de scuba-duiker op zoek gaan naar rifformaties en scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog. De Filipijnen heeft met z'n vele eilandjes en binnenwateren misschien wel de meest ingewikkelde landkaart ter wereld!

Reizen Filipijnen

Meer Filipijnen

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors