Palawan Jouw vakantie naar Zuidoost-Azië begint hier!

Palawan

door Getaway Travel

Het langgerekte eiland Palawan is een ecologisch bijzonder mooi natuurgebied. Een verbod op het kappen van hout in 1992 heeft ertoe geleid dat het oorspronkelijke regenwoud met zijn bewoners nog altijd bestaat. Endemische soorten, zoals het Filipijnse stekelvarken en een aantal soorten knaagdieren komen voor op het eiland.

Voor een duik in de tropen van Palawan is het St. Paul Subterranean National Park een absolute aanrader. Dit natuurpark is prachtig gelegen langs de kuststrook van het eiland. Het bestaat uit een weelderig oerwoud. Ook moet je de bijzondere ondergrondse rivier bij Sabang op je to-do-lijstje noteren.

ZELF NAAR Palawan?

Bekijk alle 5 reizen naar Palawan

Wanneer je richting het noorden over Palawan trekt, kom je bij de ruige en imposante kliffen van El Nido. Hier kun je uitstekend duiken of neerploffen op de stranden van de Barcuit Archipelago.

De hoofdstad van het eiland is Puerto Princesa. Wellicht ben je benieuwd of de stad net zo mooi is als de naam. De stad telt zo'n 75.000 zielen en heeft in ieder geval een adembenemend mooie haven. Deze plaats is ook eigenlijk de enige interessante spot van de stad. Hier wandel je over de markt of bekijk je de ontelbare paalwoningen van de Palaweno's.

Reizen Palawan

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors