Gebruiken en gewoontes Filipijnen

Gebruiken en gewoontes Filipijnen

door Getaway Travel

Je zit in een vreemd land, dus dan heb je ook met andere gebruiken te maken. De verschillen zijn soms maar minimaal, maar wil je goed contact met de Filipijnse inwoners dan zijn hier een paar tips:

- Vermijd wijzen of teveel oogcontact, dit kan als erg brutaal worden gezien.

ZELF NAAR Filipijnen?

Bekijk alle 10 reizen naar Filipijnen

- Als je bij mensen thuis mag mee-eten is het gebruikelijk dat je een beetje van je eten laat staan. Dit is om aan te geven dat je genoeg hebt gegeten.

- Tijdens festivals worden cadeautjes gegeven, maar die worden niet geopend waar iedereen bij is.

- Nooit met je schoenen aan iemands huis binnengaan. Laat ze buiten aan de deur staan.

- De Filipino's zijn erg vriendelijk en praten met elkaar op een nette en rustige manier. Een directe vraag of opmerking wordt als aanvallend beschouwd, net als erg hard praten. Ze zullen je vragend aankijken en dan waarschijnlijk 'Galit ka' zeggen. Dit betekent 'bent u boos?'

- Filipino's kunnen agressief worden als ze vinden dat je ze niet netjes behandeld. Ga dus niet onnodig mensen uitdagen of openlijk uitschelden. Als je ergens problemen mee hebt of geïrriteerd bent, probeer het onderwerp via een omweg te benaderen.

- Vermijd het onderwerp religie. Niet omdat men het er liever niet over heeft, maar simpelweg voor je eigen bestwil. Het is juist een heel favoriet onderwerp dat uitloopt in nogal langdradige discussies.

- Als je oudere mensen groet, buig dan lichtjes neem met jouw rechterhand hun rechterhand en laat de persoon je voorhoofd even lichtjes aanraken met de knokkels. Deze groet heet 'Mano po' wat zoiets betekent als respect hebben voor mensen die ouder zijn dan jij.

Reizen Filipijnen

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors