Indonesië

Indonesië

door Getaway Travel

Indonesië is een archipel van onvoorstelbaar veel eilanden, bedekt met regenwoud, culturele rijkdommen en voor de kust een kleurrijke wereld van koraal en tropische vissen. Wie elk eiland van Indonesië slechts een vluchtig bezoek zou willen brengen, zou jaren bezig zijn.

De 'republik Indonesia', ligt tussen het vasteland van Zuidoost-Azië en Australië. Het bestaat uit 18.000 eilanden, waarvan er maar liefst 3000 zijn bewoond. De grootste eilanden zijn Kalimantan, het Indonesische deel van Borneo, Sumatra, Irian Jaya, het Indonesische deel van Nieuw-Guinea, Sulawesi en Java.

ZELF NAAR Indonesië?

Bekijk alle 195 reizen naar Indonesië

Java

Op dit laatste eiland ligt de hoofdstad Jakarta, van waaruit de bestuurlijke macht over de eilanden regeert. Op Java vind je tal van indrukwekkende tempels uit de rijke periode van het hindoeïsme of boeddhisme. Bezoek het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld; de Borobudur, en proef het rijke verleden van Indonesië. De afwisselende fauna op dit eiland is overweldigend. Zo draagt de karbouw (waterbuffel) bij aan de voedselvoorziening en scharrelt de bijna uitgestorven Javaanse eenhoornige neushoorn rond in het Ujung Kulon National Park.

Bali

Op Bali vind je vulkaanlandschappen, een diversiteit aan heilige tempels en paradijselijke zandstranden met optimale surfgolven. De Pura Besakih is het grootste tempelcomplex van het eiland en ligt op de helling van de vulkaan Gunung Agung, die nog altijd actief is.

OOK LEUK

Kies je droombestemming en win een verre reis

De rijke kunstvormen van Bali zijn samengebracht in verschillende musea, maar zie je ook terug in hun rituele dansen! Op Kuta kom je tot rust langs een van de beste stranden van Indonesië of maak je gebruik van de vele watersportmogelijkheden in het gebied. Heb je 's avonds nog energie over, dan kun de de nacht door dansen bij de uitgaansstraat Jalan Legian.

Sumatra

Het eiland Sumatra kan in een adem genoemd worden met 'de man van het bos', oftewel de orang-oetan. Maar het eiland wordt ook geprezen om z'n afwisselende landschap. Of je nu gaat bergbeklimmen in het Kerinci Seblat National Park of het diepste meer ter wereld bezoekt, op Sumatra komen deze natuurlijke contrasten samen. Contrasten kun je in Indonesië beter vertalen naar veelzijdigheid.

MEER INSPIRATIE NODIG?

Meld je aan voor onze persoonlijke reistips

De archipel met zijn 238 miljoen inwoners (en duizenden toeristen) kent een kleurrijke kunst en cultuur, zeldzame fauna, een indrukwekkend verleden en voor jou misschien een heden!

Like deze pagina

Reizen Indonesië

Meer Indonesië

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors