Indonesië Jouw vakantie naar Zuidoost-Azië begint hier!
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Steden of plaatsen
- Locals
- Veilig
- Natuur
- Stranden
- Klimaat

Indonesië

door Getaway Travel

Indonesië is een archipel van onvoorstelbaar veel eilanden, bedekt met regenwoud, culturele rijkdommen en voor de kust een kleurrijke wereld van koraal en tropische vissen. Wie elk eiland van Indonesië slechts een vluchtig bezoek zou willen brengen, zou jaren bezig zijn.

De 'republik Indonesia', ligt tussen het vasteland van Zuidoost-Azië en Australië. Het bestaat uit 18.000 eilanden, waarvan er maar liefst 3000 zijn bewoond. De grootste eilanden zijn Kalimantan, het Indonesische deel van Borneo, Sumatra, Irian Jaya, het Indonesische deel van Nieuw-Guinea, Sulawesi en Java.

ZELF NAAR Indonesië?

Bekijk alle 137 reizen naar Indonesië

Java

Op dit laatste eiland ligt de hoofdstad Jakarta, van waaruit de bestuurlijke macht over de eilanden regeert. Op Java vind je tal van indrukwekkende tempels uit de rijke periode van het hindoeïsme of boeddhisme. Bezoek het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld; de Borobudur, en proef het rijke verleden van Indonesië. De afwisselende fauna op dit eiland is overweldigend. Zo draagt de karbouw (waterbuffel) bij aan de voedselvoorziening en scharrelt de bijna uitgestorven Javaanse eenhoornige neushoorn rond in het Ujung Kulon National Park.

Bali

Op Bali vind je vulkaanlandschappen, een diversiteit aan heilige tempels en paradijselijke zandstranden met optimale surfgolven. De Pura Besakih is het grootste tempelcomplex van het eiland en ligt op de helling van de vulkaan Gunung Agung, die nog altijd actief is.

De rijke kunstvormen van Bali zijn samengebracht in verschillende musea, maar zie je ook terug in hun rituele dansen! Op Kuta kom je tot rust langs een van de beste stranden van Indonesië of maak je gebruik van de vele watersportmogelijkheden in het gebied. Heb je 's avonds nog energie over, dan kun de de nacht door dansen bij de uitgaansstraat Jalan Legian.

Sumatra

Het eiland Sumatra kan in een adem genoemd worden met 'de man van het bos', oftewel de orang-oetan. Maar het eiland wordt ook geprezen om z'n afwisselende landschap. Of je nu gaat bergbeklimmen in het Kerinci Seblat National Park of het diepste meer ter wereld bezoekt, op Sumatra komen deze natuurlijke contrasten samen. Contrasten kun je in Indonesië beter vertalen naar veelzijdigheid.

De archipel met zijn 238 miljoen inwoners (en duizenden toeristen) kent een kleurrijke kunst en cultuur, zeldzame fauna, een indrukwekkend verleden en voor jou misschien een heden!

Reizen Indonesië

Meer Indonesië

Reviews Indonesië

Mooie ervaring met andere cultuur (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Ingrid Vlekke op 01 januari 2019

Mooi afwisselend land met veel natuur en cultuur en heel vriendelijke mensen. Sumatra mooie natuur,
Java mooie tempels en vulkanen, Bali gezellig en relaxed maar wel erg toeristisch.
Veel handarbeid zoals batik, zilver bewerken,
wayang poppen maken, pinda's roosteren, metaal bewerken. ook leuk waren de ananas plantage, palmolieplantage en rubberplantage. Ook de markten waren heel leuk om te bezoeken.
Met andere woorden ; een hele gevarieerde reis.

Pluspunten Indonesië

  • betaalbaar
  • afwisselend

Minpunten Indonesië

  • lange reistijd mede door druk verkeer in steden
Ultieme tip: Jungle lodge op sumatra en Puri lumbung hotel op bali
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors