Bromo Vulkaan
9,0
9,0 Algemene ervaring
9,0 Natuur
9,0 Stranden
9,0 Wildlife
8,0 Overige activiteiten
10,0 Bereikbaarheid

Bromo Vulkaan

door Getaway Travel

De Indonesische Bromo vulkaan is bekend van haar grote en bereikbare krater. Bovenop zijn de scheuren zichtbaar. Rookwolken komen uit deze diepe scheuren en brengen een lucht van rotte eieren mee die niet voor te stellen is. Maar het uitzicht is het absoluut waard, een krater in haar geheel kunnen bekijken is zeer zeldzaam.

Het eiland Java kent een zeer divers landschap. Het gebied rondom de Bromo is te vergelijken met de maan, grote zwarte zandvlakken met veel omliggende kratertjes en grote vulkanen.

De vulkaan is 2.329 meter hoog. Vanaf de berg Penanjakan bewonder je tijdens de zonsopgang de Bromo. Erachter piekt de actieve Semeru Vulkaan, die meer dan duizend meter hoog is.

Bewonderaars verzamelen zich rond vier uur 's ochtends om niks van dit spektakel te missen. De kleurrijke horizon met flarden mist waardoor de bergpieken opduiken is een plaatje dat je niet snel vergeet. De Bromo Vulkaan ligt in het Bromo Tengger Semeru National Park.

Like deze pagina

Reizen Bromo Vulkaan

Reviews Bromo Vulkaan

Bovenop de Bromo-vulkaan! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Bram Maan op 12 december 2016

Bezoek aan de Bromo-vulkaan op Java, Indonesië. Eerst naar een uitzichtplaats voor de zonsopgang en daarna naar de vulkaan zelf! Bromo was flink aan het rommelen en was daardoor ook heel angstaanjagend, de grond trilde ook licht. Een aantal dagen later was het niet meer toegestaan om de vulkaan te beklimmen. Het maakt de mens in ieder geval heel klein. Het was voor mij een heel bijzondere ervaring!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
9 Wildlife
8 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Bromo Vulkaan

  • Uitzicht

Minpunten Bromo Vulkaan

  • Temperatuur
Ultieme tip: Neem warme kleding mee, je kan daar wel jassen "huren" maar echt fris zijn de bontjassen niet... Vergeet niet een Bromo-muts te kopen, niet duur en een superleuk souvenir.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bromo-vulkaan... adembenemend mooi!!! (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Norma Pelk op 12 december 2016

Bromo-vulkaan moet je echt gezien hebben als je op Java bent, niet alleen de Bromo, maar gewoon alles wat je dan ziet onderweg bij de Bromo zelf... geweldig. Oké, het is koud, maar om nu met skipakken, mutsen, handschoenen et cetera daar te zitten is weer wat overdreven voor ons westerse mensen. Voor de Aziaten is dit andere koek, geweldig om te zien, zelfs op de wintersport zie je ze er zo nog niet bijlopen.

Ultieme tip: Kleed je warm aan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Goed de morgen beginnen (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Frank Bruning op 06 oktober 2016

Om 's ochtends de dag goed te beginnen, kan je lekker vroeg opstaan en de prachtige zonsopkomst op de Mount Bromo bekijken. De vulkaan was recent uitgebarsten dus overal lag nog as wat een mooi en indrukwekkend gevoel gaf. Je kijkt naar de zonsopkomst en rijdt dan met een jeep terug door een prachtig landschap. Daarna kan je genieten van je ontbijtje :)

Pluspunten Bromo Vulkaan

  • aardige locals

Minpunten Bromo Vulkaan

  • wegen zijn slecht
Ultieme tip: Huur een auto!
Aangeraden voor: Backpackers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors