Kuta Lombok

Kuta Lombok

door Getaway Travel

Het plaatsje Kuta op Lombok ligt ongeveer 54 kilometer ten zuiden van de hoofdstad van het eiland Mataram. Het is het enige gebied aan de zuidkust wat enigszins voor toeristen is ontwikkeld. De hoeveelheid toeristische voorzieningen zijn maar een fractie van wat het Kuta op Bali allemaal te bieden heeft.

Er zijn een paar goede hotels en er zijn plannen om nog een aantal grote hotels te vestigen in het gebied. Er is nog geen nachtleven op Kuta. Overdag kun je zeer goed vertoeven op de mooie witte stranden. Op het rif en verder ten westen van het strand zijn goede golven zodat je hier ook kan gaan surfen (vooral voor gevorderden).

ZELF NAAR Kuta Lombok?

Bekijk alle 24 reizen naar Kuta Lombok

Vanuit Kuta kun je per scooter goed het zuiden van Lombok verkennen. Er zijn ook nog een paar andere stranden te vinden in het gebied zoals Putri Nyale, Seger en Tanjung Aan.

In de buurt liggen een aantal traditionele Sasakdorpen die je kan bezoeken. Er zijn een aantal mooie kliffen en bergen. Zelf een auto huren om de omgeving te verkennen is ook aan te raden. De meeste grote hotels bieden zelf vervoer aan richting de populaire stranden. Jaarlijks wordt in februari of maart het Nyale visfestival gehouden, wat door honderden lokale Sasak wordt bezocht.

Reizen Kuta Lombok

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors