Visum Indonesië

Visum Indonesië

Op Zuidoostazie.nl lees je over de mooiste plekken van Indonesië. Logisch natuurlijk dat je dit prachtige land met eigen ogen wilt zien! Een belangrijke stap bij het voorbereiden van je reis naar Indonesië is het regelen van je visum. Je wilt immers niet aan de poorten van het paradijs geweigerd worden, toch? Hieronder vind je de belangrijkste zaken die je moet weten om jouw visumaanvraag voor Indonesië snel en goed af te ronden.

Heb ik voor Indonesië een visum nodig?

Om naar Indonesië te kunnen reizen heb je een visum nodig. Bij aankomst in Indonesië kun je een toeristenvisum aanvragen met een geldigheid van dertig dagen. Wil je langer dan dertig dagen in Indonesië verblijven? Dan moet je het visum voorafgaand aan je vertrek regelen. Dit visum is negentig dagen geldig en geeft recht op een verblijf van maximaal zestig dagen in Indonesië.

ZELF NAAR Indonesië?

Bekijk alle 224 reizen naar Indonesië

Visum regelen Indonesië

Om als toerist naar Indonesië te kunnen reizen , heb je sinds 10 juni 2015 geen toeristenvisum meer nodig. Nederlandse toeristen krijgen bij aankomst in Indonesië een inreisstempel in hun paspoort.

Let op: de visumvrijstelling geldt alleen voor een kort verblijf tot maximaal 30 dagen. Daarbij wordt de vrijstelling alleen gegeven aan toeristen die het land binnenkomen via negen door de overheid vastgestelde toegangspoorten. Dit zijn de luchthavens Soekarno-Hatta in Jakarta, Ngurah Rai op Bali, Kuala Namu in Medan, Juanda in Soerabaya, Hang Nadim in Batam en de zeehavens Sri Bintan Pura in Tanjung Pinang, Batam Center in Batam, Sekupang in Batam enTanjung Uban in Riau.

Ga je als toerist langer dan 30 dagen naar Indonesië? Dan kan je met een Visa on Arrival Indonesië in en deze vervolgens verlengen bij de immigratiekantoren in het land. Of je kan een visit visum aanvragen bij de Indonesische ambassade. Dit visum is negentig dagen geldig. Je mag maximaal zestig dagen in Indonesië verblijven met dit visum.

Belangrijke documenten voor visum Indonesië

Je paspoort moet bij aankomst in Indonesië nog minstens zeven maanden geldig zijn. Verder moet het paspoort minstens één lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je verschillende gegevens om een visum voor Indonesië aan te kunnen vragen. Één van de documenten is een aanvraagformulier, dat je kunt vinden op VisumCentrale.nl. Ook moet je altijd een kopie van je paspoort aanleveren. Wil je weten welke documenten je nog meer moet aanleveren om je visumaanvraag voor Indonesië compleet te maken? Kijk dan op VisumCentrale.nl.

Reizen Indonesië

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidoostAzie.nl kenner
Sponsors