Gunung Leuser National Park

Gunung Leuser National Park

door Getaway Travel

Het Gunung Leuser National Park is met zijn 950.000 hectare een van de grootste nationale parken van Indonesië. In feite is het park een verzameling van voormalige natuurreservaten en bossen. Het grootste deel van het park ligt op het eiland Sumatra in de regio Aceh Tenggara, in Zuidoost-Aceh. Andere delen liggen in de regio's Oost-Aceh, Zuid-Aceh en Langkat.

Het Gunung Leuser National Park staat geregistreerd als een Mens en Biosfeer Reservaat. Meer dan 100 kilometer van de Bukit Barisan bergketen vallen onder het gebied.

ZELF NAAR Gunung Leuser National Park?

Bekijk alle 12 reizen naar Gunung Leuser National Park

Flora en fauna

Een groot deel van het park bestaat daardoor voornamelijk uit stijle, bijna ontoegankelijke bergbossen. De hoogtes varieren van 0 meter in Kluet (Zuid-Aceh) tot 3.381 meter op de top van de Gunung Leuser in Zuidoost-Aceh. in de overige gebieden vind je strandbossen, mangrovebossen, moerassige gebieden en laaglandregenwouden.

In het park leven ondermeer orang oetans, gibbons, apen, tijgers, olifanten en de Sumatraanse neushoorn. De Alasrivier en de weg die parallel daaraan loopt, verdeelt het park in een oostelijk en westelijk deel. Er bevinden zich twee onderzoekscentra in het gebied.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle nationale parken in Zuid-Afrika

In Bukit Lawang aan de oostgrens van het natuurgebied kun je het orang oetang rehabilitatiecentrum bezoeken. De apen worden hier getraind om weer in de natuur te leven. Ze zijn dat verleerd door gevangenschap of doordat ze verjaagd zijn uit het leefgebied.

Gunung Leuser National Park zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Gunung Leuser National Park

Foto's & video's Gunung Leuser National Park

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors