Laos

Laos

door Getaway Travel

In het groene, bergachtige en mysterieuze Laos maak je kennis met het oude Indochina. Het land verkeerde lange tijd in afzondering en wordt pas sinds de jaren negentig bezocht. Laos is traditioneler en een stuk minder ontwikkeld dan haar buurlanden Thailand, China en Vietnam, maar voor veel reizigers dé highlight van Zuidoost-Azië. Het authentieke karakter, de vriendelijke en landelijke sfeer, de spectaculaire rivieren, prachtige tempels en nog nauwelijks ontdekte plekken maken Laos tot een fantastische reisbestemming.

Een bezoek aan Laos is een stap terug in de tijd. Tachtig procent van de wegen zijn niet geasfalteerd, elektriciteit is nog lang niet overal aangesloten en de economie is voornamelijk afhankelijk van de landbouw. Tegelijkertijd is de natuur van Laos grotendeels onbedorven, zijn traditionele bergdorpjes nauwelijks ontdekt en de commercie heeft het land tot nu toe redelijk met rust gelaten. Laos is echt nog een land om te ontdekken.

ZELF NAAR Laos?

Bekijk alle 34 reizen naar Laos

Bezienswaardigheden

Je reist door het boeddhistische Laos langs veel groen en oude tempels. In de hoge bergen liggen authentieke dorpen verscholen terwijl je in de grotere steden, zoals Luang Prabang en Vientiane, de Franse overheersing terugvindt in koloniale cafés met koffie en stokbroodjes brie.

In het noorden vaar je over de machtige Mekong door het schitterende landschap, maak je mooie trekkings door de bergen en bossen, langs kleine dorpjes en grotten en zoef je bij backpackersoord Vang Vieng de rivier af in een tube langs diverse barretjes.

In het zuiden van Laos zie je de tempelruïnes van Wat Phu Champasak, koffieplantages op het Bolaven Plateau, de mooiste waterval van het land bij Tat Fan en relax je in het schitterende Si Phan Don: een archipel van maar liefst vierduizend eilanden...

Laos is een land waar je tot rust komt. Dat is ook niet moeilijk dankzij de laidback lifestyle en de mogelijkheid een paar van de beste biertjes van Azië achterover te slaan, Beer Lao, genietend van een ondergaande zon boven de Mekong... De Laotianen zelf zeggen: "Don't rush, come to Laos".

Reizen Laos

Meer Laos

Specialisten Laos

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors