Duurzaam reizen Laos

Duurzaam reizen Laos

door Getaway Travel

Laos is een prachtig land met ongerepte natuur, exotische dieren en vriendelijke mensen. Het is een arm land, met nog onbedorven wildernis en een bevolking van 5,5 miljoen mensen. In Laos zijn zo'n twintig natuurgebieden die door de overheid zijn aangewezen als National Protected Area. Door deze bescherming wordt het unieke landschap en de flora en fauna zoveel mogelijk behouden.

De gebieden bestaan uit tropische regenwouden, kalkstenen rotsformaties, inheemse flora en fauna en andere wildlife. Zeker voor de avontuurlijke reiziger herbergt dit land een grote hoeveelheid aan onontdekte natuurschatten.

ZELF NAAR Laos?

Bekijk alle 34 reizen naar Laos

Impact van toerisme

Deze schatten zijn helaas niet vanzelfsprekend. Jouw bezoek kan een behoorlijke impact hebben op het land, de natuur en de bevolking. Zeker in gebieden waar toerisme in korte tijd hard groeit, en waar men nauwelijks is voorbereid, kunnen de negatieve gevolgen groot zijn. Hierbij kun je denken aan waterschaarste, afval problemen, geluidsoverlast, landschapvernietiging en verlies aan biodiversiteit. Je kunt als reiziger een deel van deze problemen zelf in de hand houden. Als je hier bewust mee omgaat, maakt dat je vakantie leuker, leerzamer en een stuk duurzamer.

Bewuste manier van reizen

Duurzaam toerisme betekent toerisme waarbij je naast je eigen plezier, ook rekening houdt met het milieu en de mensen die wonen in jouw reis bestemming. Toerisme in harmonie met de natuur, waar de lokale bevolking de vruchten van plukt. Je denkt nu misschien aan primitief vakantie vieren in een hutje op de hei, maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. Duurzaam toerisme is niets anders dan een bewuste manier van reizen waarbij je geniet van al het moois en waarmee tegelijkertijd de schoonheden van Laos beschermd voor de toekomst.

Dit lijkt misschien ingewikkeld en moeizaam, maar dat is het helemaal niet. Er zijn namelijk heel veel manieren waarmee jij op een gemakkelijke manier een steentje kunt bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van Laos.

Reizen Laos

Specialisten Laos

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors