Si Phan Don Jouw vakantie naar Zuidoost-Azië begint hier!

Si Phan Don

door Getaway Travel

Laad je batterijen van je camera op, zorg voor een grote geheugenkaart en maak je klaar voor een van de mooiste plekken op aarde: Si Phan Don. In het uiterste zuiden van Laos breidt de Mekong zich uit tot een veertien kilometer breed en bijzonder waterlandschap, dat uit ruim 4000 eilanden, eilanden, rotsen, watervallen en stranden bestaat.

Hier leven de zeldzame Irrawaddy dolfijnen en andere unieke flora en fauna. Behalve dolfijnen spotten, kun je hier heerlijk wandelen, fietsen, kajakken, tuben en niets doen. Pas op: hier blijf je langer hangen dan van tevoren gepland!

ZELF NAAR Si Phan Don?

Bekijk alle 5 reizen naar Si Phan Don

Het een niet alleen een prachtige, maar ook een relaxte omgeving. Sommige eilanden zijn bevolkt maar de meeste zijn onbewoond. Op veel plekken is geen elektriciteit en je vervoert je in longtailbootjes of op de fiets. De bevolking is bijzonder vriendelijk en leeft van visvangst en het telen van rijst en groente.

Ze wonen in kleine huisjes omgeven door palmbomen, kapokbomen en bamboe. De laatste jaren komen er steeds meer reizigers, met name backpackers waardoor de faciliteiten beter worden. Er zijn verschillende guesthouses en restaurantjes. Per boot kun je prima eilandhoppen.

To do's

Het grootste eiland is Don Khong. Het is tevens het meest ontwikkeld. Wat minder mooi dan de andere eilanden, maar mocht je voor wat meer luxe en de enige geasfalteerde weg gaan, dit is jouw eiland. Indrukwekkender en magisch zijn Don Det en Don Khon. Hier komt nog geen gemotoriseerd verkeer en je wordt omgeven door een oase van rust.

Maak wandelingen langs rijstvelden, watervallen, tempeltjes en kleine dorpjes. Of huur een fiets en verken de twee grootste eilanden. Deze worden met elkaar verbonden door de oude Franse spoorbrug waar je overheen kunt fietsen.

Tip

Verzamel je medereizigers/nieuwe vrienden, kaarsen, eten, drinken en een gitaar (er is altijd wel iemand die er eentje mee heeft) en ga naar Don Det voor een ultiem gezellige avond op het strand.

Reizen Si Phan Don

Specialisten Laos

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors