Vientiane

Vientiane

door Getaway Travel

Vientiane is met 550.000 inwoners de kleinste hoofdstad van Zuidoost-Azië. Bovendien is de sfeer er een stuk meer ontspannen dan in hoofdsteden als Bangkok of Ho Chi Minh City. De wegen zijn er stoffig en breed waarlangs oude koloniale huizen staan die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Deze slaperige stad ligt aan een bocht van de Mekong en is voor vele reizigers het startpunt van hun reis door Laos.

Slow down...

Doe het net zoals de Laotianen rustig aan en verken de stad te voet of per fiets. Neem een kaart mee want een goede bewegwijzering ontbreekt nog. Aan twee dagen heb je genoeg om de stad te ervaren. Doe twee attracties per dag en relax in een van de vele eettentjes. Vergeet niet een Beer Lao te drinken: dit wordt vaak het beste biertje van Azië genoemd!

ZELF NAAR Vientiane?

Bekijk alle 26 reizen naar Vientiane

Veel is er niet te zien in Vientiane maar enkele tempels en restaurants zijn de moeite waard. Verdwalen lukt je niet snel. Het centrum bestaat uit drie brede lanen die parallel lopen met de Mekong. Langs deze rivier loopt een 'boulevard' met prima restaurantjes vanwaar je een mooi uitzicht over het water hebt.

Bezienswaardigheden

De mooiste tempel van de stad is de Wat Si Saket. Deze mag je niet missen, net als het meest religieuze gebouw van het land, de Pha Tat Luang. Vientiane zijn eigen Arc de Triomphe: de Patuxai. Niet het mooiste gebouw van de stad, maar de poort biedt wel een mooi uitzicht. Heb je nog tijd voor een uitstapje? Bezoek dan het Buddha Park, zo'n 25 kilometer buiten de stad.

Let op: veel bezienswaardigheden zijn tussen 12.00 - 14.00 uur gesloten.

Eten en winkelen

In tegenstelling tot andere steden en plaatsen in Laos heb je in Vientiane veel keus uit verschillende keukens en goede restaurants. Vooral rond de Nam Phu, in het centrum, kun je na een periode van alleen maar rijst weer eens wat anders eten. Wat dacht je van Indiaas, Japans, Tex-Mex of zelfs Russisch? Heerlijke bagels kun je krijgen bij Joma Bakery, gerund door een Canadees stel.

Voor Laotiaanse zijde, electronica en de bekende fake-artikelen kun je terecht op de Talat Sao, een grote markt in het centrum van de stad. Deze markt doet denken aan een labyrint en je lijkt er de uitgang nooit meer te vinden. Je slaagt er echter wel en het is er bovendien spotgoedkoop.

Let op, of pas op, voor de 'special beer shops'. Deze zien eruit als een restaurant maar er zitten alleen mannen en je vindt er geen menu. Bestel je een biertje dan krijg je er tegen betaling de gunsten van zekere dames bij.

Reizen Vientiane

Specialisten Laos

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors