Grotten Vang Vieng

Grotten Vang Vieng

door Getaway Travel

In de buurt van backpackersoord Vang Vieng liggen enkele mooie grotten die vrij gemakkelijk zijn te bezoeken. Bovendien is de bewegwijzering in het Engels. Je kunt tours boeken waarmee je zowel de grotten bezoekt en gaat tuben (met een autoband over de rivier zoefen).

De beroemdste grot is Tham Jang die ooit als bunker werd gebruikt toen men school voor Chinese stropers. Vanuit de grot heb je een mooi uitzicht over de rivier. Aan de voet bevindt zich een klein watertje voor verkoeling. Hier kun tot wel tachtig meter de grot binnen zwemmen. Binnen is de grot verlicht met elektrische lampen.

ZELF NAAR Laos?

Bekijk alle 34 reizen naar Laos

De Tham Phou Kham is bijzonder vanwege de enorme ruimte waarin een bronzen, liggende Boeddha ligt. Je kunt naar de grot fietsen door een prachtige omgeving. Na een pittige klim en afdaling naar de grot kun je afkoelen in een helderblauw riviertje.

Een wat minder mooie grot, maar toch aantrekkelijk vanwege de schitterende route ernaartoe, is de Tham Pha Jao. Vanuit Vang Vieng fiets je naar het dorpje Ban Khan Mak vanwaar je naar de Nam Song rivier gaat. Daar neem je een kano om de overkant te bereiken en loop je door een geweldig mooie omgeving naar de grot.

Reizen Laos

Specialisten Laos

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors