Vieng Xai Caves

Vieng Xai Caves

door Getaway Travel

In de omgeving van Vieng Xai, of Viengxay, bevinden zich de bijna 500 grotten die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de Secret War (1964 tot 1973). Tijdens deze oorlog werd het noorden van Laos misbruikt voor de oorlog tussen Amerika en Vietnam. Nog tot een paar jaar geleden hield de Laotiaanse overheid dit gebied onder militaire geheimhouding.

Nog steeds zijn lang niet alle feiten over deze gruwelijke oorlog bekend. In deze periode werden deze grotten gebruikt door 23.000 Pathet Lao Army als woonruimtes, scholen, winkels, theaters en overheidsbunkers. Hierdoor kregen de grotten de bijnaam 'De Verscholen Stad'.

ZELF NAAR Laos?

Bekijk alle 33 reizen naar Laos

Sinds kort zijn vijf van deze grotten te bezoeken die werkelijk schitterend zijn gelegen. Ze liggen op loopafstand van Vieng Xai en zijn vernoemd naar de bewoners uit de oorlogsperiode. In de grotten kun je zien hoe men er in deze oorlogsperiode leefde. Je ziet slaapkamers, vergaderruimtes, wapenoplagplekken, bibliotheken en nog veel meer. Ook zijn er nog duidelijk sporen te zien van de vele Amerikaanse bommen en raketten die hier vielen. De informatie wordt ook in het Engels gegeven. Om de grotten te bezoeken ga je mee met een gids.

Reizen Laos

Specialisten Laos

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors