Maleisië Jouw vakantie naar Zuidoost-Azië begint hier!

Maleisië

door Getaway Travel

Maleisië strekt zich uit over het uiterste puntje van het Aziatische vasteland en het eiland Borneo. Daartussen baant de Zuid-Chinese Zee zich een weg en scheidt het land in twee delen. 'Peninsular Malaysia' ligt onder Thailand en je hebt het meer rustige oostelijke deel op Borneo. De scheiding van het land lijkt ook een scheiding in de cultuur met zich mee te brengen. Op Borneo baan je je een weg door tropische regenwouden, ondergrondse grotten en langs de enorme Kinabalu berg.

Vasteland

Dit ongetemde gevoel is op het vasteland van Maleisië een stuk minder. De futuristische Petronas Twintowers, bellende zakenlui en uitgebreide winkels vormen een contrast met grazende olifanten en een wilderige flora in het oostelijk deel.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 81 reizen naar Maleisië

Het vasteland bezit een aantal culturele schatten, zoals de moskee Masjid Jamek. De architectuur in Kuala Lumpur is zo veelzijdig dat je niet weet of je nu in India, Chinatown, een westerse metropool of in een oud koloniaal stadje bent beland. Dit alles is de oorzaak van een Brits verleden, een Aziatische smeltkroes en de welvarende economie van de laatste tijd.

Borneo

Avontuur tegen een décor van kleurrijke flora en fauna vind je vooral Borneo, in Sabah en Sarawak. Laat je met een sampan, een watertaxi, over de Sarawak rivier vervoeren of trek er op uit in het Similajou National Park.

Op het vulkanische eilandje Pulau Tigra lijkt 'relaxen' uitgevonden. Dit in tegenstelling tot wat het tv-programma Expeditie Robinson deed vermoeden! Wanneer je voor de kust kopje onder gaat zul je oog in oog komen te staan met tropische vissen en een verscheidenheid aan koraal.

Reizen Maleisië

Meer Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors