Bevolking Maleisië

Bevolking Maleisië

door Getaway Travel

In Maleisië wonen rond de 23 miljoen inwoners. Hiervan leven er circa 85 procent op het vasteland, de Peninsular Malaysia. Hier zijn ook de meeste grote steden te vinden. In de hoofdstad Kuala Lumpur wonen ruim drie miljoen mensen. De overige vijftien procent van de bevolking woont in Sabah en Sarawak.

Van de 23 miljoen inwoners is 56 procent Maleisisch. Zij kennen een traditioneel imago komende van het platteland. Dit beeld is echter aan het veranderen. De moderne Maleisiërs wonen steeds meer in de grotere steden. Ze worden aangetrokken door de economische groei van de stad en de banen die dit oplevert. 32 procent van de bevolking bestaat uit Chinezen en 10 procent uit Indiers.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 101 reizen naar Maleisië

De oorspronkelijke bewoners zijn de Orang Asli. De vertaling hiervan is: 'original people'. Zij trokken tussen 1500 en 500 jaar voor Christus van de Indonesische eilanden naar het vasteland van Maleisië De Orang Asli zijn verdeeld in drie groepen: Negrito, Senoi en Proto-Malays. Deze kun je weer onderverdelen in achttien etnische groepen. Zij spreken weer allemaal verschillende talen. Nu woont zestig procent van de Orang Asli in de jungle en 40 procent aan de kust.

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors