Boeken over Maleisië

Boeken over Maleisië

door Getaway Travel

Internationaal zijn slechts weinig Maleisische auteurs bekend. Een naam die je misschien weleens bent tegengekomen is Samad Said. De boeken van deze romanschrijver zijn ook vertaald naar het Engels.

Populair zijn de geestige schetsen van de karikaturist Lat. Het toerisme wordt in zijn tekeningen vaak op de hak genomen. Zijn satirische afbeeldingen staan vaak in de krant New Straits Times. Ze zijn ook gebundeld verkrijgbaar.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 94 reizen naar Maleisië

Het boek 'De sprong van de tijger' van Brigitte Ars is zeker aan te raden wanneer je een goed beeld wilt krijgen van Maleisië. De schrijfster woont al jaren in Kuala Lumpur. Ze schetst in haar boek een levendig beeld van de snelle ontwikkeling in het land. En wat dit betekent voor de bevolking, cultuur en natuur van Maleisië.

Een voorbeeld uit het boek:

'Het straatbeeld is levendig; moderne in minirok gehulde Chinese meiden verdringen islamitische Maleise vrouwen met hoofddoekjes in de winkelcentra en de hindoeistische Indiers drukken op hun eigen manier een stempel op het Maleise leven. Men is er trots op dat zoveel verschillende bevolkingsgroepen zo vredig naast elkaar leven en zo'n economisch succes hebben weten te creeren. Althans, dat is de officiële versie.'

'Maar er is ook een ander Maleisië. Het Maleisië van de Orang Asli, de vaders van het land, wier positie te vergelijken is met die van de aboriginals in Australië. Het Maleisië van de ontzagwekkende natuur, die sterk te lijden heeft van de heersende ontwikkelingsdrang. Het Maleisië van de outcasts, die niet in het officiele ideaalbeeld passen en een zwaar bestaan in de marge van de samenleving leiden.'

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors