Vervoer in Maleisië

Vervoer in Maleisië

Het openbaar vervoer is goed georganiseerd. Maleisië heeft een uitstekend netwerk van buslijnen en ook het spoorwegnetwerk is goed.

Auto/Taxi

In de steden kun je makkelijk taxi's krijgen. Deze zijn relatief goedkoop. Zorg er echter voor dat in Kuala Lumpur de meter aan staat. In andere steden hebben de taxi's gewoonlijk geen meter. Je spreekt dan van tevoren een prijs af. In plaatsen als Penang en Langkawi liggen de prijzen over het algemeen vast. Op de luchthavens zijn ook taxi-balies waar je tegen een vaste prijs een taxi kunt regelen.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 99 reizen naar Maleisië

De wegen van Maleisië zijn prima en een verademing in vergelijking met andere landen in Zuidoost-Azië. Zowel de snelwegen als de lokale wegen zijn goed te doen. Vrijwel alle hoofdwegen zijn voorzien van prima bewegwijzering. Je vindt er ook voldoende wegrestaurants, uiteraard met de lokale keuken.

Maleisië leent zich dan ook uitstekend voor een self-drive vakantie (autorondreis of losse autohuur). Let er wel op dat in Maleisië links wordt gereden en dat in grote steden het rijden wat meer aanpassing vraagt dan je gewend bent.

Binnenlandse vluchten

Tijdens je reis door Maleisië wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien. Met een binnenlandse vlucht leg je snel en comfortabel grotere afstanden af. Op een relaxte manier bespaar je zo tijd en geld. Deze vluchten zijn vaak niet zo duur. De vliegmaatschappijen binnen Maleisië zijn over het algemeen zeer betrouwbaar.

Bekende maatschappijen die binnenlandse vluchten aanbieden zijn Malaysia Airlines, Singapore Airlines en Air Asia. De laatste is een lowbudget vliegmaatschappij met prima deals. Let op: er komen steeds meer budgetmaatschappijen bij en heb je meer keus uit goedkope vluchten.

Er zijn bijna zestig vliegvelden in Maleisië. Je kunt vliegen op zeven internationale vliegvelden.

Boot

Maleisië is gezegend met mooie bounty-eilanden die je eigenlijk niet mag overslaan. Je bereikt de eilanden per boot of ferry. Vanaf het vasteland vertrek je vaak met een soort speedbootje.

Je vliegt als het ware over het water, vooral als de zee ruw is. Dit avontuur duurt over het algemeen een half uurtje. Vlak voor het eiland stopt de boot en word je met een wat kleiner bootje opgehaald en naar de belangrijkste plaats van het eiland of je resort gebracht.

De jungle van Taman Negara bereik je met een overdekte longboat. Lekker onderuit gezakt vaar je de diepe jungle in naar je accommodatie. Je geniet onderweg van al het groens en af en toe zie je waterbuffels en vrolijke kindjes van de Orang Asli gemeenschap.

De tocht duurt ongeveer twee uur, maar als het laagwater is kan het wel vier uur duren.

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors