Bellen, internet en taal

Bellen, internet en taal

Bellen vanuit een telefooncel kan tot enige frustratie leiden gezien de enorme hoeveelheid telefoonservices die er zijn. Het beste is naar een newsagent te gaan en daar een zogenaamde 'Time Phonecard' te kopen.

Ga hiermee naar een guesthouse of Uniphone waarmee je via enkele munten en je telefoonkaart internationaal kunt bellen.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 94 reizen naar Maleisië

Mobiel

Bellen met je mobiel kan ook. Jouw telefoon pikt dan een Maleisisch netwerk op en je kunt naar huis bellen. Let op: dit is vaak enorm duur. Goedkoper ben je uit wanneer je een simock-vrije mobiele telefoon meeneemt en een Maleisische prepaid simkaart koopt. Deze kun je in grotere steden en op de luchthaven van Kuala Lumpur krijgen. Opwaardeerkaarten koop je op vrijwel elke straathoek.

Internet

Bijna overal in Maleisië heb je de mogelijkheid om even je e-mail te checken en te internetten. Vooral in de steden zijn kleine internetcafeetjes te vinden waar je voor slechts een paar ringgit kan surfen. Bij je accommodatie heb je ook vaak internetmogelijkheden. Vaak is er een hoekje vrijgemaakt met een computer voor de gasten.

Taal

De officiële taal Bahasa Malaysia. Het lijkt een beetje op Indonesisch. Maar Maleisië is een van de meest westerse landen in Zuidoost-Azië en red je het over algemeen prima met je Engels. Dit heeft ook te maken met het koloniale verleden van het land. Zeker in de grotere steden en op toeristische plekken spreken de meeste Maleisiërs een goed woordje Engels.

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors