Vrijwilligerswerk Maleisië

Vrijwilligerswerk Maleisië

door Getaway Travel

Vrijwilligerswerk in Maleisië is een bijzondere ervaring. Ook al gaat het op dit moment heel goed met het land, er zijn nog genoeg plekken waar jou hulp goed van pas komt. Jij kunt dus écht iets bijdragen! Je zult versteld staan van de opgewektheid en dankbaarheid van de Maleisische bevolking.

Door samen met hen te wonen en te werken maak je op een leuke wijze kennis met de lokale cultuur. En dat allemaal terwijl je wordt omgeven door de schitterende en veelzijdige natuur van Maleisië.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 95 reizen naar Maleisië

Er zijn veel mogelijkheden voor ontwikkelingswerk in Maleisië. Je kunt je hier als individu of samen met een bekende voor aanmelden. De meeste organisaties bieden je uitgebreid de mogelijkheid om, naast het vrijwilligerswerk, excursies te maken waardoor je nog meer ziet van Maleisië.

Meestal worden er geen bijzondere eisen aan vrijwilligers gesteld op het gebied van opleiding en ervaring. Toch is niet iedereen geschikt. Het is belangrijk dat je fit, avontuurlijk en praktisch ingesteld bent en dat je goed kunt samenwerken. Reken niet op overnachtingen in een vijfsterrenhotel. Soms zul je zelfs onder niets meer dan een heldere sterrenhemel (en een klamboe) slapen!

Projecten

De projecten waar je als vrijwilliger aan kunt bijdragen zijn heel divers. Deze kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op de ontwikkeling van de gemeenschap. Dankbaar werk is lesgeven op een basisschool, of werken in een weeshuis. Door het overdragen van kennis, zoals wiskunde of de Engelse taal, geef je de kinderen kans op een betere toekomst. Of wat dacht je sporten, paardrijden en spelen met de kinderen? Ze zullen dit schitterend vinden!

Ook kun je terecht komen in klinieken, ziekenhuizen of werk je met straatkinderen. Soms houd je je bezig met het begeleiden en ondersteunen van kinderen die niemand meer hebben, mishandeld of misbruikt zijn. Je taken kunnen bestaan uit het verrichten van medische zorg en het steunen van de kinderen bij het verwerken van hun trauma. Vooral het geven van aandacht en liefde is hier belangrijk.

Andere projecten zijn meer gericht op het behoud van de natuur en de bescherming van bedreigde dieren. Je kunt werken in een nationaal park, onderzoek doen naar bepaalde dier- of plantensoorten, of je kunt aan de slag in een revalidatiecentrum voor bijvoorbeeld olifanten of apen. Hier worden zieke en gewonde dieren verzorgd en weesjes opgevoed met de bedoeling dat deze dieren worden teruggeplaatst in de natuur. Dat zullen je mooiste momenten zijn!

Organisaties

Was je al van plan om Maleisië als vrijwilliger te leren kennen? Of ben je nu enthousiast geraakt? Je kunt natuurlijk alles zelf regelen, maar dat duurt lang en verloopt soms moeizaam. Denk maar aan visums, verzekeringen, woonruimte en andere formaliteiten.

Er zijn veel goede organisaties die gespecialiseerd zijn in vrijwilligerswerk. Vaak bieden ze in Nederland al een cursus om je goed voor te bereiden op het land. Bij sommige organisaties is het mogelijk om de andere deelnemers aan een project hier al te leren kennen. Verder is het fijn om ter plekke begeleid te worden door mensen die alle ins and outs van het land kennen. Bovendien kan je er altijd aan de bel trekken, mocht het werk niet zijn wat je ervan verwacht of als er andere problemen zijn.

De organisaties vragen een bijdrage van de vrijwilliger zelf. In deze bijdrage zijn kosten opgenomen voor je ticket, vervoer binnen het land, eten, drinken en overnachtingen. Vaak gaat ook een deel van deze bijdrage naar het project zelf. Zonder deze bijdrage kunnen veel organisaties hun projecten niet uitvoeren.

Zin in vrijwilligerswerk in Maleisië? Om meer te lezen over vrijwilligersprojecten, kun je het beste eens gaan kijken bij één van deze organisaties. Een goed voorbeeld is het Stichting Internationale Ontwikkelingshulp. Dit is een non-profit organisatie die een ruime keus aanbiedt aan vrijwilligersprojecten overal ter wereld.

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors