Pulau Langkawi

Pulau Langkawi

door Getaway Travel

Eén van de meest populaire attracties van Maleisië hoort bij de deelstaat Kedah. Het verbaast je vast dat Pulau Langkawi ooit een slaperig oord was. Pulau Langkawi is het grootste eiland van de archipel Langkawi. De archipel bestaat uit meer dan honderd kalkstenen eilanden. Sommige eilanden zijn alleen rotsen, die zelfs verdwijnen bij hoog water. Van de honderd zijn er slecht drie bewoond.

De naam Langkawi is afgeleid van de oude Maleisische woorden helang en kawi. Het eerste woord betekent adelaar en het tweede sterk. Naast de steiger van de belangrijkste plaats Kuah staat een reusachtig beeld van een adelaar. De mooie stranden zijn alleen niet bij Kuah te vinden. Belangrijk: in Kuah zijn de enige pinautomaten van Pulau Langkawi. Zorg dus dat je hier voldoende pint!

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 76 reizen naar Maleisië

Belastingvrij

Pulau Langkawi werd pas echt ontdekt toen het eiland de belastingvrije status kreeg in 1986. Sinds die tijd promoot de overheid het als een van de topbestemmingen van het land. Alcohol en sigaretten zijn hier nu volop te krijgen, in tegenstelling tot de rest van Maleisië waar dit niet echt wordt gewaardeerd door de bevolking. Ook zijn er in die periode veel luxe hotels, resorts en shoppingmalls gebouwd.

Het grootste eiland van Langkawi is tegenwoordig goed bereikbaar. Je pakt de boot vanuit Penang, Kuala Perlis, Kuala Kedah of Santun. Omdat het vlakbij Thailand ligt, zo'n dertig kilometer, kun je ook vanuit Thailand Pulau Langkawi makkelijk bezoeken. Wil je tijd besparen? Pak dan het vliegtuig uit Penang, Kuala Lumpur of Singapore.

De belangrijkste plaatsjes op Pulau Langkawi naast Kuah zijn Pantai Cenang en Pantai Kok. Pantai Cenang is het meest ontwikkeld. Langs het strand kies je uit verschillende accommodaties, van luxe resorts tot eenvoudige kamers. Voor vermaak kun je naar een van de vele restaurants of barretjes gaan. In het hoogseizoen is het hier behoorlijk druk. De zee valt hier echter een beetje tegen. Het water is af en toe zelfs donker met kwallen.

Wadlopen

Als echte Nederlander wil je een wadloop natuurlijk niet missen. Tussen november en januari is het leuk om tijdens laagtij naar het eiland Pulau Rebak Kecil te lopen. Binnen twee uurtjes loop je om het eiland heen! Wil je op een andere manier het onderwaterleven ontdekken? In het Underwater World Langkawi loop je door een glazen tunnel en zwemmen haaien, roggen en schildpadden langs je.

Op zoek naar een echt tropisch strand? Het mooiste strand is Pantai Kok. Hier zijn ook een paar superluxe resorts. De prachtige baai is omgeven door bijzondere bergen en jungle. Bijzonder om te zien is het Summer Palace. Het grandioze gebouw is uitgestrekt tot in het water en was in 1999 het decor voor de film Anna & the King.

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors