Perhentian Islands Jouw vakantie naar Zuidoost-Azië begint hier!

Perhentian Islands

door Getaway Travel

De Perhentian Islands, of Pulau Perhentian in het Maleis, zijn misschien wel de mooiste eilanden van Maleisië. De Maleisiërs zijn zelf erg trots op deze pareltjes. Tijdens je rondreis door Maleisië zal je regelmatig gevraagd worden of je ook naar de Perhentians gaat. En dat is niet voor niets! Bij aankomst waan je je meteen in tropische sferen en het voelt alsof je op een waar paradijs terecht bent gekomen.

Groot en klein

Pulau Perhentian bestaat uit twee prachtige eilanden: het grote Pulau Perhentian Besar, wat ook groot betekent, en het kleinere Pulau Perhentian Kecil, wat klein betekent. Op beide eilanden kun je relaxen op de witte zandstranden en onder de palmbomen wegdromen. Met uitzicht op de helderblauwe zee is het hier echt genieten.

ZELF NAAR Perhentian Islands?

Bekijk alle 6 reizen naar Perhentian Islands

Een absoluut hoogtepunt tijdens je bezoek is het verkennen van de onderwaterwereld. Je hoeft niet perse te kunnen duiken. Trek er met een snorkel op uit. Je krijgt veel moois te zien. Van kleurrijk koraalrif tot felgekleurde vissen. Als je geluk hebt, spot je misschien wel een schildpad!

Tip: op het eiland Besar kun je al voor een paar ringgit een watertaxi nemen naar 'turtle beach'. Hier is een klein centrum waar ze schildpadden in de gaten houden. Ze hebben een groot kinderzwembad met babyschildpadjes. Ze houden de dieren hier tot ze een maand oud zijn en sterk genoeg om in zee te overleven.

Voor slechts een paar ringgit mag je een schildpadje uit het bassin halen. Bij de kustlijn kun je met ze spelen. Pas wel een beetje op! Als ze eenmaal doorhebben dat ze bij zee zijn, wordt het anders zo slaperige diertje supersnel en wil het kostte wat kost zo snel mogelijk het water in. Genoeg schildpadden uitgelaten? Dan kun je ook nog even genieten van het nabijgelegen mooie zandstrand.

Pulau Perhentian Besar

Naast dat het eiland Besar iets groter is dan Kecil, is er ook meer keus aan luxe accommodatie en faciliteiten. Ook kun je er heerlijk eten, vooral de vis is een aanrader. Het lijkt wel alsof je die nog nooit zo vers hebt gegeten! Veel resorts houden regelmatig een grote barbecue met de lekkerste saté.

Hoewel de lokale bevolking vanwege hun geloof niet altijd blij is met het alcoholgebruik van toeristen, wordt het bij de grotere resorts en een paar restaurantjes wel verkocht. Houdt er rekening mee dat de lokale bevolking het niet zo op prijs stelt als je in het openbaar een alcoholische versnapering nuttigt.

Pulau Perhentian Kecil

Kecil is van oorsprong het backpackerseiland van de twee. Er is dan ook meer goedkope accommodatie te vinden. Als je naar Kecil gaat, is het leuk om aan het einde van de dag een bezoekje te brengen aan het traditionele vissersdorp. De locals zijn hier dan samen en brengen elkaar op de hoogte van het laatste nieuws.

Reizen Perhentian Islands

Foto's & video's Perhentian Islands

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors