Gunung Mulu National Park

Gunung Mulu National Park

door Getaway Travel

Het Gunung Mulu National Park is een van de hoogtepunten van Maleisisch Borneo. Het is niet alleen het grootste nationale park van Sawarak, maar ook de populairste toeristenbestemming. Het park staat bekend om het onaangetaste regenwoud en wetenschappers ontdekken nog steeds nieuwe planten en dieren.

Grottenstelsel

Een mysterieus grottenstelsel is de grootste attractie van het park. Maleisische onderzoekers beweren dat slechts 20 tot 30 procent van het hele stelsel in kaart is gebracht. Tot nu toe zijn er 25 grotten onderzocht. Hiervan zijn er maar vier open voor publiek. Deze grotten geven je een goed beeld van het enorme complex. Alle vier de grotten zijn voorzien van trappen, paden en plankieren, zodat je ze veilig kunt bezoeken.

ZELF NAAR Gunung Mulu National Park?

Bekijk alle 1 reizen naar Gunung Mulu National Park

Deer Cave

De Deer Cave is de op één na grootste grot ter wereld! Deze is even hoog als breed (120 meter) en meer dan twee kilometer lang. Vroeger leefden hier herten, maar die komen er al lang niet meer. Via een pad van planken van drie kilometer kun je de grot bezoeken.

Het hoogtepunt zijn de vleermuizen die aan het einde van de dag uitvliegen. Tussen 17.00 en 19.00 is het etenstijd. Het verlaten van de grot is een spectaculair gebeuren! Vanuit de grot loopt een pad naar een vallei, Garden of Eden. Je denkt dat je een nieuw paradijs binnenkomt.

Lang Cave

Naast de Deer Cave ligt de prachtige Lang Cave. Dit is de kleinste, maar wel de mooiste van de vier grotten van Mulu. Hier zie je kleurrijke stalagmieten, stalactieten en bizarre rotsformaties. De andere kleinere grot, de Wind Cave, heeft ook dramatische stalagmieten en stalactieten. De stalagmieten lijken mysterieuze, menselijke gedaanten en een troon te vormen. En deze grot heeft de bijnaam 'kamer van de koning'.

Clearwater Cave

De Clearwater Cave is maar liefst 51 kilometer en daarmee de langste grot van Zuidoost-Azië. Hier is het echt pikdonker, dus neem een goede zaklamp mee. Schitterende kalkstenenformaties komen tevoorschijn. Er stroomt een onderaardse rivier door een doolhof van gangen. Schrik niet, hier kruipen ook schorpioenen, slangen en krabben rond!

Heb je zin om je even op te frissen? Uit de grot stroomt een rivier met helder water. Hou je fototoestel paraat, want hier fladderen ook prachtig gekleurde vlinders rond.

De Sarawak Chamber behoort ook tot de grotten van Mulu. Het is de grootste grotruimte van de wereld. Deze is maar liefst zestien voetbalvelden groot! Helaas is de grot alleen toegankelijk voor ervaren grotonderzoekers, omdat het behoorlijk gevaarlijk is.

Pinnacles

Andere highlights van Gunung Mulu National Park zijn de beroemde Pinnacles. Een mysterieus bos met torenhoge kalkstenen pieken met vlijmscherpe punten. Sommige pieken komen zelfs boven het regenwoud uit en zijn wel 45 meter hoog.

Makkelijk kom je er niet. Het is een trek van twee tot drie dagen. Voor deze klim is het aan te raden handschoenen mee te nemen en kleding met lange mouwen. Een andere attractie is de Headhunters Trail. Bij deze oude route van koppensnellers loop je van Mulu naar Limbang, of andersom, dwars door het oerwoud. Sommige stukken van deze onvergetelijke trail leg je af met een longboat.

Reizen Gunung Mulu National Park

Foto's & video's Gunung Mulu National Park

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors