Landschap Maleisië

Landschap Maleisië

door Getaway Travel

In Maleisië vind je prachtige natuurgebieden en natuurparken. Een lust voor het oog. Vooral voor de natuurliefhebber en de fotograaf. Bijna heel Maleisië is bedekt met tropisch regenwoud. Dat geldt zowel voor het vasteland als voor Sabah en Sarawak op Borneo. Ongeveer vier vijfde van het landoppervlak is echte jungle.

Het vasteland van Maleisië is gescheiden in een westelijk en oostelijk gedeelte door een bergketen. De bergen van de Banjaran Titiwangsa strekken zich uit van de Thaise grens tot aan Negeri Sembilan. Het is de belangrijkste ruggengraat van West-Maleisië.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 99 reizen naar Maleisië

Het vasteland van Maleisië bestaat overwegend uit jungle. Het landschap is bijna overal heuvelachtig. In het noorden van het land vind je bergtoppen boven de 2000 meter. In het westen is juist veel laagvlakte. Deze is erg vruchtbaar en daarom zijn daar de meeste rijstterrassen. In het westen van het land woont ook het grootste deel van de bevolking.

Aan de oostkant van West-Maleisië gaan de bergen ietwat abrupt over in een smalle vlakke kuststrook. De lange stroken zandstrand lopen van Kelantan in het noorden tot aan het zuidelijke Johor. Voor de kust liggen de meest prachtige tropische eilandjes. Waar je kunt relaxen op de mooiste stranden.

Het centrale deel van Maleisië is relatief onbewoond. Het bekendste nationale park Taman Negara ligt hier in het hart van het land. Het is 130 miljoen jaar oud en onaangetast door de verschillende ijstijden.

De deelstaten Sabah en Sarawak op Borneo worden ook wel Oost-Maleisië genoemd. De jungle is hier ongerept en dichtbegroeid. Het landschap is ook hier erg afwisselend. Een groot gedeelte is bergachtig. Vooral het binnenland van Borneo. Mount Kinabalu is een imposant massief en heeft de hoogste pieken van Zuidoost-Azië. Indrukwekkende rivieren doorsnijden het landschap van Maleisisch Borneo. Aan de kust zijn veel mangrove bossen te vinden en in het Gunung Mulu National Park bewonder je grootste grotten ter wereld.

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors