Religie Maleisië

Religie Maleisië

door Getaway Travel

De islam is de officiële godsdienst van Maleisië. Ongeveer 55 procent van de Maleisische bevolking is moslim. Gevolgd door de boeddhisten met 19 procent en Chinese geloofsuitingen met 11,6 procent. Het hindoeïstische geloof telt ongeveer 7 procent aanhangers van de bevolking. In Maleisië zijn bijna alle belangrijke religies van de wereld vertegenwoordigd.

Islam

De islam is de officiële godsdienst van Maleisië. Ongeveer 55 procent van de Maleisische bevolking is moslim. Als je in het land bent, zie je als snel dat de Islamitische cultuur overal merkbaar is. In bijna ieder hotel hebben ze een kiblat op het plafond geschilderd, een pijl die in de richting van Mekka wijst. Op deze manier weten de gasten naar welke richting ze moeten bidden. Moslims bidden vijf keer per dag.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 99 reizen naar Maleisië

Aan het einde van de dertiende eeuw werd de islam in Maleisië geïntroduceerd door Arabische en Indiase handelaars. Al snel bekeerde een groot deel van de bevolking zich tot deze geloofsovertuiging. De Islam werd de staatsgodsdienst van het land. De overheid is echter niet gebaseerd op islamitische wetten. Het geloof wordt wel financieel gesteund door de overheid.

Boeddhisme

De meeste Chinezen in Maleisië leven volgens de regels van het boeddhisme. Samen met de Thaise, Singalese en Birmaanse inwoners van het land is deze religie goed voor een aanhang van 19 procent van de bevolking.

In de vijftiende eeuw kreeg het boeddhisme in Maleisië vaste grond onder de voeten. De Chinese gemeenschap vestigde zich in Malakka. Aan het einde van de negentiende eeuw zorgden de grote groepen Chinese immigranten voor een verdere verspreiding van het geloof. De overige Chinezen hangen verschillende Chinese godsdiensten aan. Deze groep is zo'n 11,6 procent van de Maleisische bevolking.

Hindoeïsme

In Maleisië zijn er twee grote Hindoestaanse periodes geweest. Tegenwoordig zie je er weinig meer van terug. De goden, die nu het meest worden vereerd, zijn Subramaniam en Mariamman. Het hindoeïsme vind je terug in de Maleisische taal en literatuur.

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors