Taman Negara National Park

Taman Negara National Park

door Getaway Travel

Taman Negara National Park, gesticht in 1937, is het oudste nationale park van Maleisie. Hier vind je de bekendste jungle van het land en het park trekt dan ook veel bezoekers. Dat schaadt helaas het natuurschoon maar gelukkig lijkt het land te realiseren dat de bijzondere ecologie behouden moet worden.

De vegetatie in het park is erg divers. Zo wandel en klauter je tussen torenhoge bomen, terwijl de bovenste bergwouden een typische lagere vegetatie hebben.

ZELF NAAR Taman Negara National Park?

Bekijk alle 33 reizen naar Taman Negara National Park

Boottocht

Alleen de reis ernaar toe is al leuk. Vanuit Tembeling vaar je met een overdekte longboat diep de jungle in naar je accommodatie. Lekker onderuit gezakt geniet je van al het groens en af en toe zie je waterbuffels en vrolijke kindjes van de Orang Asli gemeenschap. Neem wel iets mee waar je op kan zitten, want op een gegeven moment zit een houten bodem niet zo comfortabel meer... De tocht duurt ongeveer twee uur, maar als het laagwater is kan het wel vier uur duren.

Ga je liever met de auto? Er is een weg, maar die is vrij slecht.

Canopy Walkway

In de jungle van Taman Negara kun je uren struinen over de goed onderhouden paden. Je zult niet zo makkelijk verdwalen, want ze zijn goed gemarkeerd. Het is dus prima mogelijk om er zonder gids op uit te trekken.

Een populaire wandelroute is de 400 meter lange Canopy Walkway. Je wandelt over loopbruggen die wel dertig meter boven de grond hangen. Het is een buitengewoon mooie ervaring om zo door het bladerdak te lopen. Je hebt een prachtig uitzicht en ziet de natuur van een andere kant.

Vergeet tijdens je hike door het park niet om voldoende water mee te nemen. Omdat je te maken krijgt met de tropische warmte, krijg je erg snel dorst. Het is dan ook aan te raden om 's ochtends de jungle in te gaan als het nog niet zo heet is.

Reizen Taman Negara National Park

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Maleisië kenner
Sponsors