Klimaat en weer Maleisië

Klimaat en weer Maleisië

Maleisië kent geen echte seizoenen, het is het hele jaar zomer. Met in de meeste plaatsen temperaturen van rond de 32 graden Celsius overdag en 's nachts temperaturen van 23 graden. Alleen in hoger gelegen gebieden als de Cameron Highlands en het Kinabalu National Park is het gemiddeld zo'n tien graden koeler. Er valt regelmatig een hevige bui.

Gedurende bepaalde perioden kan het elke dag regenen, maar vrijwel nooit de gehele dag. Alleen aan de oostkust kent men een echt regenseizoen, dat loopt van november tot eind februari. In Penang valt de meeste regen in september en oktober terwijl Langkawi wat natter is tussen april en oktober. In Kuala Lumpur valt de minste regen in januari, februari, juli en augustus.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 101 reizen naar Maleisië

Beste reistijd

Ben je van plan om naar Maleisië te gaan? Bedenk dan wel dat je met het klimaat rekening moet houden. Het vasteland kun je het beste opdelen in west en oost.

Het westelijke gedeelte van het vasteland kun je het hele jaar goed bezoeken. Je hebt hier niet echt last van een regentijd. De grootste kans op flinke buien zijn aan het einde en aan het begin van het jaar, in de maanden december, januari en februari. Rondtrekken gaat dan nog prima want je hebt niet te maken met hevige stormen.

Als je het oostelijke gedeelte van het vasteland van Maleisië wilt bezoeken, moet je even goed opletten. Je wilt natuurlijk wel optimaal kunnen genieten van tropische strandjes. De beste tijd om hier te zijn is van maart tot oktober. Vanaf dan krijgt de oostkust te maken met heftige regenperiodes en zware onweersbuien. De eilanden zijn dan ook niet meer bereikbaar en de resorts zijn gesloten.

Borneo

Op Borneo kun je het hele jaar het avontuur opzoeken. Er is wel sprake van een regenseizoen van oktober tot maart. Sarawak heeft er het meeste last van. In Kuching kan het slecht weer zijn in december en januari. Toch kun je ondanks de regen nog rondreizen over het eiland. Een flinke bui is dan af en toe een verademing. In de deelstaat Sabah is het klimaat wat gunstiger gesteld. Het regent niet zo vaak als in Sarawak. De meeste neerslag valt hier van mei tot november.

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors