Geldzaken Maleisië

Geldzaken Maleisië

De munteenheid in Maleisië is de Ringgit (MYR, Maleisische dollar). Deze munt mag je net als buitenlandse valuta min of meer onbeperkt in- en uitvoeren. Traveller cheques (in US Dollars) worden geaccepteerd. De meeste banken wisselen ook euro's. Bijna alle hotels hebben een wisselbalie.

Creditcard

Vrijwel alle hotels en de grotere winkels en restaurants accepteren internationale creditcards. In winkels past men echter in toenemende mate een tweedelig prijsstelsel toe: goedkoper voor wie contant betaalt en een duurder voor een creditcard betaling. Je kunt met je creditcard ook in veel plaatsen contant geld opnemen. Dit kan bij de zogenaamde ATM (Automatic Teller Machine) automaten. Bij een bank kunt je ook contant geld opnemen. Je moet je dan wel even legitimeren met je paspoort.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 94 reizen naar Maleisië

Pinnen

Je kunt met je giro- of bankpas ook in veel plaatsen contant geld opnemen via je pincode. Dit kan bij de zogenaamde ATM (Automatic Teller Machine) automaten, mits voorzien van de juiste logo's (cirrus en maestro).

Afdingen

In Maleisië is het normaal om op de markt te onderhandelen over de prijs. Je wordt zelfs raar aangekeken als je het niet doet! Vergeet niet dat je de mensen altijd met respect moet behandelen. Bedenk van tevoren wat je er ongeveer voor wilt betalen en ga daar dan onder zitten zodat je richting die prijs kan onderhandelen. Het is misschien even wennen, maar je merkt al snel dat het je goed afgaat. En blijf vooral vriendelijk. De meeste onderhandelingen eindigen ook met een vriendschappelijke handdruk.

Fooien

In Maleisië is het niet gebruikelijk om fooi te geven. In de wat grotere toeristische zijn ze het wel gewend, maar dan is het nog niet noodzakelijk. Hier staat in restaurants zogeheten service charge op de rekening.

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors