Veiligheid Maleisië

Veiligheid Maleisië

Maleisië is over het algemeen een veilig land te noemen. Er zijn maar weinig plekken waar je qua veiligheid niet moet komen. Verstandig is het wel om in de minder toeristische steden vóór het donker je bestemming te bereiken.

Zoals in elk land moet je ook in Maleisië altijd oppassen op je persoonlijke bezittingen voor zakkenrollers, vooral op drukke en toeristische plekken. Neem niet al te veel contant geld mee en maak kopieën van je belangrijke documenten of scan ze in en zend ze naar je e-mailadres.

Reis je rond met een auto? Probeer deze altijd op een redelijk lichte en drukke plek te parkeren. Draai de auto op slot, doe je dashboardkastje open en laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors