Duurzaam reizen Maleisië

Duurzaam reizen Maleisië

door Getaway Travel

Maleisië is een prachtig land met paradijselijke stranden, ongerepte regenwouden, vriendelijke mensen, exotische dieren en westerse faciliteiten. Het land is in economisch opzicht één van de best ontwikkelde landen van Zuidoost-Azië. Een ideale bestemming als je voor het eerst naar Azië gaat.

Deze schatten zijn helaas niet vanzelfsprekend. Jouw bezoek kan een behoorlijke impact hebben op het land, de natuur en de bevolking. Zeker in gebieden waar toerisme in korte tijd hard groeit, en waar men nauwelijks is voorbereid, kunnen de negatieve gevolgen groot zijn. Hierbij kun je denken aan waterschaarste, afval problemen, geluidsoverlast, landschapvernietiging en het verlies aan biodiversiteit. Je kunt als reiziger een deel van deze problemen zelf in de hand houden. Als je hier bewust mee omgaat, maakt dat je vakantie leuker, leerzamer en een stuk duurzamer.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 95 reizen naar Maleisië

Duurzaam toerisme betekent toerisme waarbij je naast je eigen plezier, ook rekening houdt met het milieu en de mensen die wonen in jouw reis bestemming. Toerisme in harmonie met de natuur, waar de lokale bevolking de vruchten van plukt. Je denkt nu misschien aan primitief vakantie vieren in een hutje op de hei, maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. Duurzaam toerisme is niets anders dan een bewuste manier van reizen, waarbij je geniet van al het moois en tegelijkertijd de schoonheden van Maleisië beschermd voor de toekomst.

In Maleisië heeft de bevolking zich gelukkig wel positief kunnen ontwikkelen, maar dit is deels ten koste gegaan van de natuur. Daarom zou je in een land als Maleisië vooral kunnen letten op de invloed die je uitoefent op het landschap en het milieu.

Dit lijkt misschien ingewikkeld en moeizaam, maar dat is het helemaal niet. Er zijn namelijk heel veel manieren waarmee jij op een gemakkelijke manier een steentje kunt bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van Maleisië.

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors