Duurzame accommodatie Maleisië

Duurzame accommodatie Maleisië

door Getaway Travel

Als je zelf je accommodatie boekt, kun je in Maleisië kiezen voor een duurzame accommodatie. Maar waar moet je dan op letten? Een duurzame accommodatie is meestal kleinschalig en gaat zuinig om met water en energie. Bovendien wordt er vaak gebruik gemaakt van lokale producten en krijg je de kans echt kennis te maken met de Maleisische cultuur. Als zowel het personeel als de eigenaar uit de omgeving komt, leer je de locals en hun gewoontes pas echt kennen!

In Maleisië zijn de accommodatie en hotelprijzen nog erg laag en er zijn ontzettend veel uiteenlopende mogelijkheden.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 101 reizen naar Maleisië

Eco-lodges

Wil je echt duurzaam overnachten maar hou je ook wel van wat comfort? Dan is een eco-lodge misschien wat voor jou. Vooral op het eiland Borneo vind je veel eco-lodges die echt onderdeel uit maken van de jungle. De natuur kan er nog volop zijn gang gaan, en er word en nog steeds zo nu en dan nieuwe planten- en diersoorten ontdekt!

Maleisië biedt ruime keus aan duurzame lodges die heerlijk zijn om te vertoeven maar tegelijkertijd hun bijdrage leveren aan het behoud van de natuurlijke omgeving. Een of meerdere nachten in een eco-lodge en je bent weer helemaal fris en fruitig voor de rest van je reis.

Vooral op het eiland Borneo vind je veel eco-lodges die echt onderdeel uit maken van de jungle. De natuur kan er nog volop zijn gang gaan, en er word en nog steeds zo nu en dan nieuwe planten- en diersoorten ontdekt! Hagelwitte stranden, heerlijke bounty eilanden, prachtige natuurparken en exclusieve lodges. Je waant je er in het paradijs. Het is dan ook een populaire bestemming voor menig kersvers bruidspaartje op huwelijksreis. Borneo is wel een stuk duurder dan het vaste land van Maleisië, en je dient de meeste activiteiten en overnachtingen van te voren te boeken.

De meeste eco-lodges bevinden zich in of rond een nationaal park en lijken helemaal één te zijn met de natuurlijke omgeving. Eco-lodges onderscheiden zich van normale hotels en resorts doordat ze op een duurzame manier omgaan met water en energie en goed geïntegreerd zijn in de natuurlijk omgeving. Zo zijn er eco-lodges met zonnepanelen op de daken en worden de huisjes vaak gebouwd met milieuvriendelijke materialen. Bovendien zijn ze goed geïsoleerd waardoor er minder verwarming of airconditioning nodig is. Tot slot is het bij veel eco-lodges zo dat een deel van de toeristische inkomsten besteed wordt aan de bescherming van een nationaal park of ten goede komt aan een duurzaam project.

Campings

Slapen onder de sterren met het geluid van exotische dieren op de achtergrond. Wil je het ultieme jungle gevoel beleven, en hoef je niet zo nodig de luxe van een eco-lodge? Ga dan kamperen in een nationaal park! Er zijn allerlei campings waar je voor weinig geld je tent mag opzetten. Sommige campings verhuren materiaal, en bij anderen moet je zelf voor je tentje zorgen. Het is wel handig om dit voortijdig uit te zoeken, zodat je niet voor verassingen komt te staan. De meeste campings moet je bovendien van tevoren boeken.

Hostels en guesthouses

Als je budget niet zo groot is kun je het beste overnachten in een dorm in een hostel of guesthouse. Het kost je vaak niet meer dan een paar euro per nacht en je vindt deze plekken door heel het land. Doordat je de faciliteiten deelt met andere mensen, wordt er optimaal gebruik van gemaakt en blijft de schade voor het milieu beperkt. Vooral in populaire plaatsen heb je veel keus. In Kuala Lumpur overnacht je bijvoorbeeld goedkoop in Chinatown. Je hebt dan niet alleen voor weinig geld een kamer, je zit dan gelijk tussen de bewoners zelf. Een leuke manier om in contact te komen met de locals. Het is niet alleen gezellig, maar ook goedkoop en niet onvriendelijke voor het milieu!

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors