Recept: Kuih Keria

Recept: Kuih Keria

door Priscilla Nooijen

De Amerikaanse variant van de mierzoete donuts kennen we allemaal, maar wist je dat er ook een Maleisische variant bestaat? De Kuih Keria wordt gemaakt van zoete aardappel en is verslavend lekker. Voor deze Maleisische donuts heb je geen frituurpan nodig en krijg je ook nog wat groente binnen. Je vindt het recept hieronder!

Benodigdheden:

600 gram zoete aardappel (in grove stukken)
100 gram bloem
30 gram tapioca meel
Een snufje zout

Glazuur:
100 gram kirstalsuiker
3 eetlepels water

Om te bakken:
Olie

Bereiden:

Kook de zoete aardappel in een pan met water totdat dit zacht en beetgaar is. Laat het vervolgens even afkoelen. Stamp de aardappels tot een puree en meng dit met het bloem, meel en een beetje zout. Verdeel het deeg in twaalf stukken en maak hier donutringen van.

Verwarm olie in een pan op middelhoog vuur en frituur hierin de donutringen goudbruin. Laat de donuts vervolgens uitlekken.

Glazuur:
Kook de water en het suiker in een sauspan tot er een dikke siroop ontstaat. Leg de donutringen in de pan en schep om zodat beide kanten met het siroop bedekt zijn. Laat de donuts even rusten zodat het glazuur kan kristalliseren. Menikmati hidangan anda!

Like deze pagina

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Singapore kenner
Sponsors