Maleisië weetjes

Maleisië weetjes

door Getaway Travel

De grootste stinkerd ter wereld. Beter gezegd: de Rafflesia-bloem op het Maleisische deel van Borneo is een stinkerd, maar wel een trotse. Het is de grootste plant ter wereld. De rood-oranje bloem kan een doorsnede van een halve meter halen en weegt soms wel tien kilo! Boomspitsmuizen eten de vruchten van deze plant en komen af op de geur van rottend vlees, dat deze plant uitscheidt. Dat is nog eens het tegenovergestelde van 'bloemetjesgeur'.

Schoenen poetsen

Om nog maar even bij de Maleisische flora te blijven. De nationale bloem van het land is de, bij ons de huis-, tuin- en keukenplant , Chinese roos. Ondanks dat deze 'Hibiscus rosa-sinensis' een nationaal symbool van Maleisië is, werd er toch niet áltijd even respectvol met deze plant omgegaan. Dit blijkt wel uit de Indonesische vertaling kembang sepatu, wat letterlijk schoenpoetsbloem betekent.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 95 reizen naar Maleisië

Masseren maar!

Voor een heerlijke massage ben je in Maleisië aan het juiste adres. Flinke voetmassage nodig na het zwoegen door de jungle? In Maleisië vind je verscheidende 'voetmassagepaden'. Schoenen uit en wandelen maar! Het pad zou een medische werking op je blote stappers hebben en het masseert alle delen, van top tot teen! Wanneer je lang moet wachten op een luchthaven of even wilt relaxen in een groot winkelcentrum is er ook nog de massagestoel. Je werpt een muntje in de stoel, neemt plaats en... het lachende publiek om je heen zorgt voor de rest!

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors