Klimaat Maleisië

Klimaat Maleisië

door Getaway Travel

De seizoenen van Maleisië moet je vergelijken met die van Nederland, alleen dan omgekeerd. Als het hier zomer is, is het daar winter en andersom. Maar dan nog is het klimaat niet te vergelijken met dat van Nederland. Maleisië ligt natuurlijk dicht bij de evenaar en hierdoor heerst er een overwegend tropisch klimaat.

Reis je door Maleisië in de winter, dan is dit prima te doen qua temperatuur. Het is het hele jaar wel warm en zonnig. De temperaturen vallen over het algemeen hoog uit. Overdag schommelt het rond de 32 graden Celsius en 's nachts blijft het rond de 24 graden. In de bergen heerst een iets koeler klimaat. De luchtvochtigheid is hoog met gemiddeld 80 procent.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 99 reizen naar Maleisië

Reis je in onze zomer? Dan krijg je te maken met het regenseizoen. De oostkust van het vasteland krijgt zelfs van november tot februari te maken met heftige moessons. De eilanden zijn dan ook niet meer bereikbaar en de resorts zijn gesloten. Ook op Borneo merk je dit. Sabah en Sarawak krijgen de zwaarste regenbuien over zich heen in de perioden tussen de moessons. Aan de westkust van het vasteland is het moessonseizoen tussen mei en september. De moesson brengt heftige stortbuien met zich mee.

Laat je door al die regen niet afschrikken! Het regent namelijk maar zelden de hele dag, ook in de natste maanden.

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors