Shoppen Kuala Lumpur

Shoppen Kuala Lumpur

door Getaway Travel

Maleisië is een van de rijkere Aziatische landen. En dat merk je als je gaat shoppen. Je kunt winkelen in enorme shopping malls en veel westerse winkels zijn vertegenwoordigd! In de hoofdstad Kuala Lumpur kun je als shopaholic helemaal los gaan.

In de stad vind je meerdere mega malls. Het staat ook wel bekend als 'Shopping Heaven'. De winkels 's avonds tot een uur of tien open. De meeste mogelijkheden vind je in het Golden Triangle District. De shopping malls liggen aan de zogenaamde Bintang Walk, de straat Jalan Bukit Bintang.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 95 reizen naar Maleisië

Winkelen in Kuala Lumpur is wel even wennen. Buiten geniet je van de typische Aziatische markten, binnen word je met je neus op het westerse leven gedrukt. De shopping centra zijn ook niet te vergelijken met Nederland. In Kuala Lumpur kun je alle mogelijke producten kopen, dure dingen, maar ook veel prul. Elektrische apparaten verkopen de Maleisiërs tegen scherpe prijzen dus je kunt een mooie slag slaan. De lokale producten en spullen uit het Verre Oosten zijn vaak van goede kwaliteit.

In Maleisië heb je twee soorten shopping malls. Een voor de toeristen en een voor de locals. Verwacht echter niet dat je in elke mall een nieuw paradijs vindt. De shopping malls verschillende namelijk niet veel van elkaar. De meeste winkels zijn vertegenwoordigd in elke mall.

Tip: zorg dat je in augustus en december in Maleisië bent. Dan zijn de grote 'sales'!

Sla je slag!

De lokale bevolking gaat het liefst naar het Sungei Wang Plaza. Je vindt hier vooral kleine winkeltje met horloges, sportartikelen, zonnebrillen, schoenen en handtassen. De producten koop je hier voor de een redelijk prijs. Je kunt hier je afding-kwaliteiten nog eens uit proberen. Het is de plek om (vrijetijds)kleding te kopen! Sommige winkels maken de gekochte kleding ter plekke voor je op maat.

Cosmetica, handtassen, modieuze kleding, speelgoed en huishoudelijke artikelen vind je in het Parkson Grand. Voor computers is het Imbi Plaza het juiste adres.

Aan Jalan Bukit Bintang ligt ook het Kuala Lumpur Plaza. Hier heb je speciaalzaken met dure horloges, sieraden, handtassen, schoenen en reisbenodigdheden. De Yow Chuan Plaza en City Square liggen aan de straat Jalan Ampang / Jalan Tun Razak. Snuffel hier tussen de luxe spullen, maar ook antiekverzamelaars kunnen hier hun slag slaan.

Typische boetiekjes kom je tegen in het Ampang Park Shopping Complex. Ook liefhebbers van modehuizen en winkels met sieraden en elektronische producten komen hier aan hun trekken.

Op de Central Market, Infokraf en Karyaneka koop je allerlei ambachtelijke voorwerpen, antiek, curiosa en kunst.

Een aanrader is Chinatown in de Jalan Petaling. Dit is werkelijk een paradijs voor koopjesjagers! Neem ook een kijkje bij de winkelstraat Jalan Tunku Abdul Rahman. Veel moderne warenhuizen bevinden zich hier.

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors