Cambodja

Cambodja

door Getaway Travel

In Cambodja ligt één van de meest indrukwekkende gebouwencomplexen van heel de wereld: de betoverende Angkor Wat tempel. Veel reizigers komen speciaal voor Angkor Wat naar Cambodja. Het land is na een jarenlang isolement weer helemaal terug op de kaart. Gelukkig wordt het nog niet platgelopen door massa's toeristen.

In Cambodja geniet je in rust van het plattelandsleventje, van de drijvende dorpen op het Tonlé Sap meer of de vriendelijke monniken met hun feloranje gewaden. Helemaal relaxen doe je langs de verlaten kustlijn, zoals in het plaatsje Sihanoukville.

ZELF NAAR Cambodja?

Bekijk alle 68 reizen naar Cambodja

Angkor Wat

In de buurt van Siem Reap rijst uit het Cambodjaanse oerwoud een hindoeïstische tempelstad die elk sprookje overtreft. De majestueuze tempel van Angkor Wat dateert uit de periode van de negende tot de dertiende eeuw. De Khmer-beschaving beleefde toen zijn bloeiperiode. De tempel is het nationale symbool van Cambodja en siert de rood-blauwe vlag van het land. Angkor was de hoofdstad van dit Khmer-rijk. Het woord kom je dan ook overal tegen. Van het slapen in een Angkor hotel tot het drinken van een verfrissend Angkor pilsje.

Hoofdstad Pnom Penh

De hoofdstad Phnom Penh is de plaats waar drie belangrijke rivieren samenkomen, waaronder de beroemde Mekong rivier. Vanaf elk punt in de stad is de sierlijk gekrulde top van de Wat Phnom tempel te zien.

Hét vervoersmiddel om je over de zanderige paden in het binnenland of langs de palmrijke promenade van Phnom Penh te verplaatsen, is de brommer.

Reizen Cambodja

Meer Cambodja

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors