Inentingen en gezondheid Cambodja

Inentingen en gezondheid Cambodja

Tijdens je rondreis door Cambodja kun je te maken krijgen met verschillende infectieziekten. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Ga jij binnenkort op vakantie naar Cambodja en wil je zorgeloos op reis? Maak dan zes tot acht weken voordat je vertrekt een afspraak voor een vaccinatieadvies bij jou in de buurt.

Waar kan je terecht voor je vaccinaties?

Er zijn verschillende instanties waar jij je kan laten inenten. Een snelle en betrouwbare optie is de GGD die je door heel Nederland vindt. Zo geven de reizigersadviseurs van de GGD je tijdens het reizigersspreekuur persoonlijk, professioneel en up-to-date reis- en vaccinatieadvies voor Cambodja. Ook als je medische problemen hebt of medicijnen gebruikt. Hier maak je gemakkelijk online een afspraak. En in het filmpje hieronder zie je hoe het reizigersspreekuur werkt.

ZELF NAAR Cambodja?

Bekijk alle 89 reizen naar Cambodja

Het bezoeken van het reizigersspreekuur bij de GGD brengt wel kosten met zich mee. Vaak worden deze kosten vergoed door je zorgverzekering. Wil je alvast checken welke inentingen jij mogelijk nodig hebt? Hier vind je een overzicht van de vaccinaties voor Cambodja.

Altijd op de hoogte tijdens je reis

Ga je binnenkort op reis naar Cambodja? Download gratis de app GGD reist mee, geschikt voor Android en iOS. De app staat vol handige reistips en is ook offline te gebruiken.

Cambodja aanbevolen en verplichte vaccinaties

Als je naar Cambodja reist, is het aan te raden je te laten vaccineren. Welke prikken je moet hebben, hangt af van je reistijd. Ben je korter dan een maand in Cambodja, dan zijn alleen vaccinaties voor difterie, hepatitis A en tetanus noodzakelijk. Wanneer je door een gebied hebt gereisd waar gele koorts heerst, moet je ook daarvoor zijn ingeënt.

Als je langer dan één maand maar korter dan een half jaar in Cambodja blijft, moet je je ook laten inenten tegen hepatitis B, hondsdolheid, tyfus en Japanse nekkramp. Wanneer je van plan bent langer dan zes maanden in het land te blijven, wordt bovendien een vaccinatie voor tuberculose aangeraden.

Begin altijd op tijd met vaccineren. Sommige inentingen, zoals die tegen hondsdolheid en hepatitis B, moet je een maand van tevoren al halen.

Malaria

In Cambodja komt malaria voor. Neem dus malariapillen mee! Deze zijn te verkrijgen op doktersrecept. Om besmetting met malaria te voorkomen doe je er verder verstandig aan je in te smeren met een insectenwerend middel met DEET, zo veel mogelijk kleding te dragen die de huid bedekt en te slapen onder een klamboe. Want realiseer je dat geen enkel medicijn voor de volle 100 procent tegen malaria beschermt.

Ga voor up-to-date informatie over bescherming tegen infectieziekten naar www.gezondopreis.nl.

Reizen met contactlenzen

Het dragen van contactlenzen is onder een groot deel van de Nederlanders een dagelijkse gewoonte. Maar als je op reis gaat is het handig met een aantal dingen rekening te houden, zodat je bij thuiskomst niet wordt geconfronteerd met visuele ongemakken. Voornamelijk in landen met een warmer klimaat moet je voorzichtig omspringen met je lenzen. Houd rekening met de volgende punten:

- Lenzenvloeistof mag niet warmer dan 25 graden worden. Bewaar dit dus koel op reis!
- Je lenzenbakje mag slechts met de helft gevuld zijn met vloeistof. Vervang de lenzenvloeistof vaak, maar vul deze niet bij. Neem genoeg vloeistof mee, niet alle merken vloeistof zijn in het buitenland verkrijgbaar.
- Het lenzenbakje moet regelmatig schoongemaakt worden. Gebruik kokend water, want dat ontsmet goed. Of neem een aantal nieuw lenzenbakjes mee. Gebruik geen kraanwater om de lenzen en het lenzenbakje af te spoelen!
- Zorg dat je handen goed schoon zijn, vooral in de tropen. Droog je handen goed af na het wassen.
- Draag bij voorkeur daglenzen en geen maandlenzen. Vooral als je weet dat je je lenzen niet goed kunt verzorgen (bijvoorbeeld tijdens een meerdaagse tour) is het gebruik van daglenzen aan te bevelen.
- Als je toch voor maandlenzen kiest, vervang deze dan eerder en draag ze niet de volle maand.
- Wissel het dragen van lenzen af met een bril.
- Draag liever geen contactlenzen op het strand of in de woestijn. Een verdwaalde zandkorrel onder je lens kan heel veel pijn opleveren.
- Als je last krijgt van roodheid, irritatie of pijn in de ogen, verwijder je contactlenzen dan zo snel mogelijk. Neem contact op met een arts als dit blijft aanhouden.

Reizen Cambodja

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors