Inentingen en gezondheid Cambodja

Inentingen en gezondheid Cambodja

In Cambodja komen een aantal infectieziekten voor die je vakantie of reis behoorlijk kunnen verpesten. Dus reis jij binnenkort naar Cambodja? Vergeet dan niet om je tijdig te laten vaccineren! Tegenwoordig kun je dit ook gewoon thuis laten doen. Hieronder lees je hoe je dit via Thuisvaccinatie.nl doet.

Thuis gevaccineerd worden

Thuisvaccinatie.nl is een gerenommeerde organisatie die vaccinaties aan huis aanbiedt. Het is ook mogelijk om 's avonds of in weekeinden een afspraak te maken voor een vaccinatie aan huis. Meestal worden deze vaccinaties, en de verdere dienstverlening, vergoed door je zorgverzekering. Wil je meer weten? Kijk dan op Thuisvaccinatie.nl en bekijk het filmpje hieronder!

ZELF NAAR Cambodja?

Bekijk alle 75 reizen naar Cambodja

Cambodja aanbevolen en verplichte vaccinaties

Als je naar Cambodja reist, is het aan te raden je te laten vaccineren. Welke prikken je moet hebben, hangt af van je reistijd. Ben je korter dan een maand in Cambodja, dan zijn alleen vaccinaties voor difterie, hepatitis A en tetanus noodzakelijk. Wanneer je door een gebied hebt gereisd waar gele koorts heerst, moet je ook daarvoor zijn ingeënt.

Als je langer dan één maand maar korter dan een half jaar in Cambodja blijft, moet je je ook laten inenten tegen hepatitis B, hondsdolheid, tyfus en Japanse nekkramp. Wanneer je van plan bent langer dan zes maanden in het land te blijven, wordt bovendien een vaccinatie voor tuberculose aangeraden.

Begin altijd op tijd met vaccineren. Sommige inentingen, zoals die tegen hondsdolheid en hepatitis B, moet je een maand van tevoren al halen.

Malaria

In Cambodja komt malaria voor. Neem dus malariapillen mee! Deze zijn te verkrijgen op doktersrecept. Om besmetting met malaria te voorkomen doe je er verder verstandig aan je in te smeren met een insectenwerend middel met DEET, zo veel mogelijk kleding te dragen die de huid bedekt en te slapen onder een klamboe. Want realiseer je dat geen enkel medicijn voor de volle 100 procent tegen malaria beschermt.

Ga voor up-to-date informatie over bescherming tegen infectieziekten naar www.gezondopreis.nl.

Reizen met contactlenzen

Het dragen van contactlenzen is onder een groot deel van de Nederlanders een dagelijkse gewoonte. Maar als je op reis gaat is het handig met een aantal dingen rekening te houden, zodat je bij thuiskomst niet wordt geconfronteerd met visuele ongemakken. Voornamelijk in landen met een warmer klimaat moet je voorzichtig omspringen met je lenzen. Houd rekening met de volgende punten:

- Lenzenvloeistof mag niet warmer dan 25 graden worden. Bewaar dit dus koel op reis!
- Je lenzenbakje mag slechts met de helft gevuld zijn met vloeistof. Vervang de lenzenvloeistof vaak, maar vul deze niet bij. Neem genoeg vloeistof mee, niet alle merken vloeistof zijn in het buitenland verkrijgbaar.
- Het lenzenbakje moet regelmatig schoongemaakt worden. Gebruik kokend water, want dat ontsmet goed. Of neem een aantal nieuw lenzenbakjes mee. Gebruik geen kraanwater om de lenzen en het lenzenbakje af te spoelen!
- Zorg dat je handen goed schoon zijn, vooral in de tropen. Droog je handen goed af na het wassen.
- Draag bij voorkeur daglenzen en geen maandlenzen. Vooral als je weet dat je je lenzen niet goed kunt verzorgen (bijvoorbeeld tijdens een meerdaagse tour) is het gebruik van daglenzen aan te bevelen.
- Als je toch voor maandlenzen kiest, vervang deze dan eerder en draag ze niet de volle maand.
- Wissel het dragen van lenzen af met een bril.
- Draag liever geen contactlenzen op het strand of in de woestijn. Een verdwaalde zandkorrel onder je lens kan heel veel pijn opleveren.
- Als je last krijgt van roodheid, irritatie of pijn in de ogen, verwijder je contactlenzen dan zo snel mogelijk. Neem contact op met een arts als dit blijft aanhouden.

Onafhankelijk advies over je reis naar Cambodja

De reisspecialisten van de Azië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Cambodja. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Azië Desk!

Like deze pagina

Reizen Cambodja

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Maleisië kenner
Sponsors