Klimaat Cambodja

Klimaat Cambodja

Cambodja heeft een tropisch moessonklimaat. Tussen de verschillende gebieden binnen het land zijn er vrij grote verschillen in temperatuur en neerslag, maar de gemiddelde temperatuur ligt op 27 graden Celsius. In plaats van vier seizoenen kent Cambodja er maar twee, namelijk een droog seizoen en een regen seizoen.

Het droge seizoen, van novemeber tot mei, is verdeeld in een koele en een hete periode. De relatief koele periode duurt van november tot februari en kent een gemiddelde temperatuur van 28 graden. Van februari tot mei wordt het behoorlijk heet, met name in de lager gelegen gebieden. April is meestal de heetste maand, de temperatuur kan dan stijgen tot wel 40 graden.

ZELF NAAR Cambodja?

Bekijk alle 68 reizen naar Cambodja

Moesson

Rond mei verandert het klimaat wanneer de zuidwest-moesson een zeer vochtige lucht aanvoert via de Indische Oceaan. In deze periode komt 75 procent van de jaarlijkse neerslag, vaak in de namiddag, bij bakken uit de lucht vallen. Ben je niet van suikergoed? Laat je dan vooral niet afschrikken door deze heftige regenbuien. Ze zijn vaak van korte duur en het levert prachtige taferelen op van dreigende luchten met felle lichtflitsen. Bovendien zijn de natuur en de rijstvelden in deze periode op zijn groenst! De meeste regen valt in de maand september.

Reizen Cambodja

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors